Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a vorbit despre restricțiile de circulație și despre măsura programului redus al magazinelor în localitățile unde rata de infectare depășește 7,5 la mia de locuitori.

Întrebat în cadrul unei emisiuni TV cum trebuie să procedeze o persoană care dorește să își cumpere o pâine când iese de la serviciu și cum justifică închiderea programului magazinelor la ora 18:00, Raed Arafat a făcut o dezvăluire incredibilă.

Incredibil! Autoritățile voiau să închidă magazinele la 16:00

Conform secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, de fapt, autoritățile doreau ca magazinele să se închidă de la 16:00 în timpul weekendului, însă măsura nu a trecut.

Au ieșit la iveală informații BOMBĂ! Raed Arafat a spus totul: Magazine închise de la ora 16:00?

Cât despre explicația acestei măsuri, pe care mulți politicieni, dar și specialiști în sănătate nu o înțeleg, șeful DSU spune că aceasta trebuie privită într-un complex. Ea a fost luată pentru ca oamenii să fie în casă la ora 20:00, iar scopul acestei reguli este de a reduce prezența anumitor oameni în cluburi, care au fost amendate, și să se prevină petrecerile care au mai avut loc.

Ce planuri aveau conducătorii țării pentru reducerea infectărilor

Mai mult, secretarul de stat spune că la nivelul Consiliului Național pentru Situații de Urgență a existat propunerea ca magazinele să se închidă de la ora 16:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, însă nu a fost votată. Mai mult, s-a propus și varianta de a se interzice ieșirea în afara zonei metropolitane, în weekend, dar nici această măsură nu a trecut.

Reamintim faptul că în acest moment, în România, operatorii economici își încheie programul de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar oamenii nu mai au voie să iasă din case de la ora 20:00. În cazul în care într-o localitate rata de infectare cu Covid-19 depășește pragul de 7,5 la mia de locuitori, atunci restricțiile de circulație și măsura reducerii programului magazinelor se vor aplica și în cursul săptămânii.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<