Managerul Institutului Marius Nasta din București, Beatrice Mahler, a vorbit despre ultimele zile, în contextul sărbătorilor pascale. Ea spune că rămâne de văzut dacă infectările vor crește. Specialista spune că atât timp cât măsurile de protecție nu sunt respectate, există riscul de a apărea un nou val de infectări, mai exact, al patrulea val.

” Mă bazez pe autoeducația pe care am făcut-o în tot acest timp și, nu în ultimul rând, pe procentul de persoane vaccinate. Au plecat în minivacanță persoane din orașe mari, unde știm că procentul de persoane vaccinate este crescut”, a declarat Mahler, la România TV.

Mahler: Redeschiderea școlilor este o decizie bună

În ceea ce privește dozele care sunt distribuite de AstraZeneca, Beatrice Mahler spune că cel mai important lucru este ca românii să știe că au de unde alege și să fie informați. Totuși, spune ea, în continuare sunt oameni care acceptă vaccinarea cu acest ser, chiar dacă au apărut extrem de multe controverse pe seama lui.

Avertisment sumbru! Un al patrulea val de infectări cu COVID nu este exclus! Cum ar putea apărea

Medicul a vorbit și despre redeschiderea școlilor și consideră că decizia de a lăsa elevii să meargă la ore în format fizic este una bună, fiindcă reînceperea școlilor se face în funcție de scenariile pe care le cunoaștem. Comparativ cu toamna anului 2020, explică medicul, școala începe acum în alte condiții, fiindcă profesorii, părinții și bunicii au avut deja acces la vaccin.

Ce spune Beatrice Mahler despre vaccinul Johnson&Johnson

De asemenea, Beatrice Mahler a vorbit și despre serul produs de Johnson&Johnson, care a ajuns și la noi în țară. Conform acesteia, beneficiile acestui vaccin este faptul că cel care se imunizează are nevoie doar de o singură doză, fiind un vaccin extrem de practic pentru a fi folosit în cabinetele medicilor de familie.

Momentan, nu se știe pe ce perioadă oferă imunitate vaccinul produs de cei de la Johnson&Johnson, fiindcă vaccinurile și anticorpii sunt monitorizați în continuare. Până în acest moment, spune Mahler, se știe clar că șase luni de zile, cei care se vaccinează sunt imuni la virus.