Un avion care a dispărut în anul 1946 a devenit subiectul unuia dintre cele mai mari mistere ale aviației din istoria omenirii. Cazul a fost clasat, dar abia în anul 1993, acesta a reapărut în mod misterios în Havana, Cuba, cu 36 de schelete umane la bord.
[read more]
Întreaga lume a fost înmărmurită la aflarea veștii despre un avion Panair Do Brasil, care a aterizat pe aeroportul din Havana în 1993, la 47 de ani de la dispariția sa. La bordul avionului se aflau 36 de schelete umane, cafea caldă, ţigări aprinse marca Old Gold, dispărută cu foarte mulți ani în urmă, și ziare cu data de 21.09.1946, care păreau că au fost tipărite în acea zi. Cazul a devenit unul dintre cele mai mari mistere ale aviației din istoria omenirii, iar autoritățile locale nu au putut să ofere nicio explicație pentru acest eveniment.
Prima întrebare care a venit în mintea tuturor a fost: „Unde a stat avionul atâția ani?”. Inițial, s-a crezut că avionul a intrat într-un gol de timp și a reușit să revină după atâta timp. Cu toate acestea, pasagerii au murit, ceea ce i-a împins pe cercetători să creadă că avionul a luat contact cu extratereștrii, care i-au omorât pe oameni și i-au redirijat în locul în care trebuia să aterizeze.
Herman Guevara a fost liderul unui grup de cercetători care a încercat să deslușească misterul. Deși era stupefiat de întreaga situație, a menționat că avionul a decolat în data de 21 septembrie 1946 de pe aeroportul din Rio de Janeiro și a dispărut. Peste 47 de ani, avionul aterizează la destinație, iar nimeni nu poate să-și explice cum a fost posibil acest lucru.
Subtitlu 1: Alte mistere ale aviației
În 1962, un avion Lockheed cu 96 de pasageri și 11 membri ai echipajului a decolat de la o bază americană din California cu destinația Vietnam. După o realimentare la Guam, turnul de control a pierdut contactul radio cu aparatul de zbor, iar specialiștii în aviație au venit cu varianta unei explozii în aer și prăbușirea imediată în Pacific. Cu toate acestea, căutările care au implicat 48 de avioane și opt vase nu au dus la găsirea avionului prăbușit.
Un alt mister al aviației se leagă de Triunghiul Bermudelor, o vastă zonă geografică de formă triunghiulară situată în Oceanul Atlantic. Aici și-au pierdut urma, de-a lungul anilor, atât avioane, cât și vapoare. De exemplu, pe 30 ianuarie 1948, avionul BSAA Avro Tudor IV a dispărut de pe radare fără urmă, cu toți cei 25 de pasageri și un echipaj format din șase oameni la bord. Nu au fost găsite niciodată urme ale unui accident, bucăți de epavă sau cadavre.
Subtitlu 2: Explicații logice
După zeci de ani de la dispariția unor avioane comerciale în Triunghiul Bermudelor, specialiștii spun că există explicații logice pentru aceste incidente și anume, probleme tehnice sau lipsa combustibilului. Potrivit BBC, cu 60 de ani în urmă, zborurile comerciale de la Londra în Bermude se aflau la început și erau destul de riscante, căci avioanele zburau la limita capacităților. Era necesară o oprire pentru realimentare în Azore, înaintea zborului de 3200 kilometri spre Bermude, care la acea vreme reprezenta cel mai lung zbor comercial fără escală din lume.
[/read]