Astăzi, sute de mii de absolvenți de liceu din întreaga țară își pun în joc cunoștințele, începând cu proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2023. Cu nervii la pământ și creionul bine ascutit, elevii trebuie să își dovedească abilitățile de analiză, interpretare și exprimare în scris.
[read more]
Subiectele la Limba română

Cu subiectele la Limba română deja apărute, elevii au avut de redactat un eseu despre particularități ale textului narativ studiat, aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu, subiectul al treilea din cele trei ale examenului.

În plus, examenul de Bacalaureat 2023 constă în trei subiecte, care acoperă o varietate de competențe și cunoștințe dobândite de elevi în timpul studiilor liceale. Astfel, subiectul I se axează pe abilitățile de analiză și interpretare a unui text necunoscut anterior, în timp ce subiectul II are scopul de a evalua competențele argumentative ale elevilor.

Subiectul III evaluează competențele creative și de exprimare ale elevilor, fiind parte a examenului de Bacalaureat care îi ajută să-și demonstreze abilitățile în construirea unui text narativ sau descriptiv.

Timpul de rezolvare a subiectelor a început la ora 09.00 și candidații au la dispoziție 180 de minute pentru a rezolva cerințele, dar pentru mulți dintre ei, acești trei ore par a fi cele mai lungi și dificile din viața lor.

Concluzii

Cu Bacalaureatul fiind cel mai important examen din viața lor, absolvenții de liceu trebuie să fie pregătiți să demonstreze ceea ce au învățat în acești ani de școală. Acest examen nu este doar o modalitate de a obține o diplomă, ci reprezintă și o oportunitate pentru absolvenți de a-și demonstra abilitățile și de a învăța noi abilități de studiu și gândire.

Prin urmare, indiferent de subiectele pe care le primesc și de dificultățile întâmpinate, elevii trebuie să rămână concentrați și să își utilizeze abilitățile și cunoștințele pentru a obține rezultatele dorite. În final, examenul de Bacalaureat este doar începutul unei călătorii academice și profesionale care poate duce la oportunități nelimitate.

[/read]