Vești proaste de la Bacău, acolo unde un tânăr de 17 ani a întâmpinat probleme grave de sănătate după trei zile de la efectuarea rapelului cu Pfizer. Pacientul s-a prezentat la doctor cu stări de rău, motiv pentru care a fost trimis de către medicul cardiolog la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi, în vederea unor investigații suplimentare.

Anchetă după reacțiile adverse ale unui tânăr de 17 ani după doza de rapel cu Pfizer

DSP Bacău a transmis că se află în plină anchetă medicală după ce un adolescent de 17 ani s-a vaccinat cu doza a doua de ser produs de Pfizer, iar ulterior a prezentat simptome de sindrom coronarian acut, riscând ca viața să-i fie pusă în pericol.

În ciuda faptului că băiatul avea diverse simptome specifice, medicul curant nu a raportat cazul, iar tânărul a reușit să meargă să-și facă mai multe investigații datorită medicului cardiolog care a bănuit că ar putea fi vorba de ceva mai grav.

Sindromul coronarian reprezintă consecința obstrucției acute a unei artere coronare. Mai exact, sindroamele coronariene acute reprezintă o serie de afecțiuni asociate cu fluxul redus de sânge redus către inimă, potrivit medlife.ro.

Pentru a aduce lămuriri în spațiul public, DSP Bacău a transmis un comunicat de presă prin intermediul căruia aduce la cunoștință despre situația tânărului care a întâmpinat reacții adverse după vaccinare.

„Pacientul în vârstă de 17 ani şi 10 luni din judeţul Bacău s-a prezentat la Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Oneşti – Compartiment Primire Urgenţe, la data de 08.06.2021 cu urmatoarea simptomatologie: tuse, cefalee, mialgii, durere toracică. Conform informatiilor deținute la nivelul CPU-Spital Onești, persoanei în cauză i s-au efectuat multiple investigaţii clinice şi paraclinice.

Ca urmare a emiterii suspiciunii de sindrom coronarian acut de către medicul cardiolog, pacientul a fost transferat în aceeași zi la Institutul de Boli Cardiovasculare Iași, pentru investigatii suplimentare, unde se află internat și la acest moment, cu stare generală ameliorată.

Menţionăm că pacientul a fost vaccinat în data de 05.06.2021 cu vaccin Pfizer (doza II), iar medicul curant din cadrul Spitalului Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Oneşti nu a raportat cazul ca fiind o posibilă reacţie postvaccinală. Diagnosticul final se va stabili după parcurgerea tuturor investigaţiilor de specialitate”, a transmis, miercuri, DSP Bacău.