Băile Herculane sunt una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din România și din Europa și oferă ajutor persoanelor care suferă de afecțiuni precum cele reumatismale osteo-articulare, afecțiunile post-traumatice și afecțiunile neurologice centrale și periferice. Mulți oameni merg în fiecare an la Băile Herculane pentru efectele benefice ale apelor sulfuroase și a băilor termale.

[read more]

Băile Herculane, stațiunea cu ape sulfuroase vindecătoare
Mii de oameni călătoresc în fiecare an la Băile Herculane, unde se tratează de afecțiuni precum cele reumatismale osteo-articulare, afecțiunile post-traumatice și afecțiunile neurologice centrale și periferice. Situată pe malurile Cernei, această stațiune balneară oferă efecte benefice ale apelor sulfuroase, clorurosodice, calcice și saline, ceea ce face Băile Herculane un loc ideal pentru tratamentul afecțiunilor menționate mai sus.

Studiile arată că apa termală poate ajuta la reducerea durerii. Aceste ape sunt utilizate de cei care suferă de artrită reumatică și de dureri musculare. Apa ia din greutatea corpului și reduce presiunea pusă pe articulații, permițând astfel mișcări mai libere. În plus, Băile Herculane pot fi utilizate pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii, cum ar fi astmul și bronșita.

Tratamentul afecțiunilor legate de reumatism este, de asemenea, disponibil la Băile Herculane. Aici, bolnavii pot trata reumatismul de tip inflamator sau degenerativ, bolile de reumatism abarticulare, inflamatoare ale membrelor inferioare și superioare, dar și afecțiunile degenerative întâlnite la coloana vertebrală (spondiloza sau discopatiile).

Băile Herculane sunt, de asemenea, cunoscute pentru tratarea afecțiunilor post-traumatice. Persoanele care suferă de dureri provocate de leziunile pe tendoane, artrozele post-traumatice, leziunile post-traumatice de nervi periferici, dar și alte sechele post-traumatice pot fi tratate cu succes prin utilizarea apelor și tratamentelor speciale oferite de această stațiune balneară.

Pacienții care suferă de afecțiuni provocate de sistemul nervos central și periferic pot fi tratați și ei la Băile Herculane. Afecțiuni cum ar fi paralizia, pareza post-traumatică, nevroza astenică tratabilă profilactic, precum și alte afecțiuni care pot apărea în urma statului într-o poziție incorectă, mai ales la tineri, pot fi tratate cu succes prin utilizarea apelor sulfuroase și a altor tratamente disponibile la Băile Herculane.

Concluzie:
Băile Herculane sunt o stațiune balneară bine cunoscută pentru efectele benefice ale apelor sulfuroase și a băilor termale. Această stațiune este un loc ideal pentru tratarea afecțiunilor precum cele reumatismale osteo-articulare, afecțiunile post-traumatice și afecțiunile neurologice centrale și periferice. Băile Herculane oferă o gamă largă de servicii medicale, astfel încât oamenii să poată beneficia de cea mai bună îngrijire posibilă.

[/read]