Din diferite motive, multe persoane nu vor să se vaccineze, motiv pentru care autoritățile încearcă să găsească metode de a convinge cetățenii să fie de acord cu vaccinul.

În acest context, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că Guvernul Cîțu a adoptat o ordonanță de urgență conform căreia se stabilește cum vor fi plătite cadrele medicale care vor participa la vaccinarea împotriva coronavirusului.

Medicii de familie, bani în plus pentru a convinge cetățenii să se vaccineze

Medicii de familie nu sunt uitați. Ei vor primi 30 de lei pentru fiecare pacient care se va vaccina, sumă care ulterior ar putea fi majorată. Pentru a primi acești bani, cadrele medicale trebuie să informeze, să programeze cetățenii pe platformă la vaccinare și să se asigure că pacienții se vor duce la vaccin. Când se va trece de 50% din lista de pacienți pe care îi are respectivul medic, plata va fi de 50 de lei/pacient, respectiv 60%, 60 de lei/ pacient.

Bani în plus de la stat pentru acești angajați! Care este condiția

Vlad Voiculescu spune că medicii de familie sunt extrem de importanți, mai ales în această perioadă, când ei sunt cei care pot convinge cetățenii să se vaccineze împotriva coronavirusului. Ei nu o vor face degeaba, spune Voiculescu, ci vor fi remunerați pentru această muncă suplimentară.

Câți bani vor primi cadrele medicale implicate în procesul de vaccinare

Cât despre celelalte cadre medicale, fiindcă acestea vor munci în afara programului, medicii vor primi 90 de lei pe oră, asistenții medicali vor primi 45 de lei pe oră și registratorii câte 20 de lei pe oră.

Conform actului normativ, „unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID 19 care desfăşoară activitate în centrele de vaccinare organizate în conformitate cu prevederile Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID 19 în România, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1031/2020, precum şi alte măsuri în domeniul sănătăţii”.