Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, spune că boala provocată de coronavirus s-a schimbat. De exemplu, la cazurile care au forme severe de evoluție, pacienții ajung să dezvolte forme brutal de violente, cu necesar crescut de oxigen.

Beatrice Mahler: Boala provocată de Covid-19 s-a schimbat

Medicul mai spune că sunt puțin pacienți care suferă de această evoluție în momentul în care apare simptomatologia. Din punctul său de vedere, anul trecut era format un tablou: începea boala, după 6-7 zile pacientul avea evoluție către formă critică, acel procent de 5%.

În acest moment, însă, spune Mahler, există o altă categorie de pacienți care ajung să stea acasă până în ziua a 12, a 13-a a bolii, care la domiciliu au saturații normale, ajung până la finalul perioadei, iar atunci le scade saturația, se simt rău, și ajung la spital în stare foarte gravă. La spital, ei au nevoie de o concentrație foarte mare de oxigen și admisie extrem de rapidă spre o soluție de ventilație. Din nefericire, sunt mulți astfel de pacienți, explică Mahler.

Beatrice Mahler a făcut un anunț teribil: Boala COVID s-a schimbat! Sunt pacienți care...

Au apărut complicațiile de trombocite la pacienții infectați

Beatrice Mahler mai povestește că sunt extrem de importante complicațiile trombocite și multiple. În urmă cu un an, pacienții sufereau de insuficiență renală sau insuficiență respiratorie, însă în prezent au apărut complicațiile de trombocite, care sunt foarte dese, comparativ cu anul trecut.

De exemplu, spune managerul Institutului „Marius Nasta”, sunt pacienți care sună familiile acasă, le transmit că merge bine, că în câteva zile ar putea să se ducă acasă, însă peste câteva zile familia primește un telefon prin care este anunțată că familia a decedat.

Acest lucru se întâmplă în momentul în care pacientul face brusc un tromboembolism pulmonar. În această situație, cu toate încercările medicilor de a salva pacientul, moartea este iminentă.