Medicul a declarat că o persoană care a trecut deja prin boala produsă de infecția cu coronavirus are anticorpi și este protejată o perioadă de timp. În acest moment, spune Beatrice Mahler, trei luni nici măcar nu ai voie să îți faci testul pentru coronavirus după ce ai trecut prin boală fiindcă probabilitatea este mică.

Cât timp au imunitate cei care au trecut deja prin boala COVID

Ea a fost întrebată care este propunerea medicilor pentru autoritățile centrale în ceea ce privește norma de aplicare a liberei circulații și a organizării de evenimente pentru persoanele care au trecut deja prin boală, medicul a răspuns că din punctul ei de vedere, este foarte important ca decidenții politici să țină cont de imunitatea pe care o are o persoană. Beatrice Mahler a precizat că o persoană care a fost infectată cu coronavirus are anticorpi și este protejată o perioadă de timp. Conform acesteia, până în acest moment nu sunt date cum că o persoană care a trecut prin boală s-ar putea reinfecta cu aceeași variantă.

„Prin urmare, în acest moment, în România, trei luni nici măcar nu ai nevoie să îți faci testul Covid, pentru că probabilitatea este mică, iar la nivelul Uniunii Europene, pe ECDC (Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, n.r.), se specifică o fereastră de imunitate post-trecere prin boală de șase luni”, a explicat medicul.

Beatrice Mahler, despre posibilitatea vaccinării cu o a treia doză

Conform managerului Institutului „Marius Nasta”, post-vaccinare titlul de anticorpi maxim publicat de anumite firme care produc vaccinuri este de opt luni, și aici lucrurile sunt un puțin diferite și valoarea anticorpilor este mai mare, dar nu putem discrimina persoanele care au trecut prin boală.

Mare atenție la acest sindrom! Toți cei care au avut coronavirus trebuie să știe. E pericol mare!

Întrebată despre ipoteza despre care se discută în spațiul public conform căreia oamenii vor fi nevoiți să se vaccineze iar cu o a treia doză după o perioadă de șase luni, deși au efectuat rapelul relativ recent, Beatrice Mahler a declarat că discuțiile au pornit de la o știre care a fost dată publicității de Marea Britanie. În această țară, anunță medicul, se desfășoară un studiu cu două brațe pentru persoanele care au fost vaccinate în urmă cu un an cu ambele doze și care au mai primit o doză.

Mahler: Datele sunt sumare și nu aduc foarte multe detalii

„Se pare, din datele pe care le-au prezentat, dar sunt extrem de sumare și nu aduc foarte multe detalii din punct de vedere științific, că persoanele care au mai mult de 50 de ani au o scădere a titlului de anticorpi după o perioadă de timp, se pare că după opt luni, de aceea au nevoie de un booster pe imunitate, adică să își crească nivelul de anticorpi, pentru a fi protejați”, a declarat Beatrice Mahler.

Medicul a mai declarat că în acest moment nu sunt informații despre modul de reacție al oamenilor sau despre ce se așteaptă legat de vaccinarea cu a treia doză, care să conțină o modificare a tipului de vaccin.