O familie din Iași a trecut prin cele mai cumplite momente, după ce s-a aflat la un pas de moarte din cauza intoxicării cu fum. O mamă și trei copii au rămas blocați în casă, în timp ce locuința a fost umplută cu fum provenit de la o cratiță uitată pe foc. La fața locului au intervenit de urgență mai mulți pompieri.

Un bebeluș de șase luni, la un pas de moarte

Atât mama, cât și cei trei copii au trăit momente de groază, după ce casa s-a umplut de fum, iar aceștia s-au intoxicat involuntar. După ce și-a dat seama că fumul venea de la o oală cu mâncare uitată pe foc, femeia a încercat să evacueze cât mai repede locuința.

Șocul a fost și mai mare atunci când aceasta și-a dat seama că ușa de la intrare era blocată, astfel că cei patru erau blocați în casă, riscând să moară. Speriată, femeia a sunat la 112, solicitând ajutor disperat pompierilor.

La fața locului au sosit șapte pompieri și un echipaj de prim ajutor care i-au găsit pe mamă și pe copii în viață. Aceștia au fost tansferați la spital pentru a primi toate îngrijirile medicale corespunzătoare.

Trei bărbați, intoxicați cu fum într-o boxă din Brașov

Un alt caz șocant a avut loc în Făgăraș, acolo unde un bărbat a murit, iar alți doi s-au intoxicat cu fum, în timp ce petreceau într-o boxă a unui bloc. Bărbații se aflau la subsolul blocului, acolo unde s-au strâns pentru a socializa și a fuma.

Se pare că un incendiu a izbucnit chiar de la o narghilea consumată de aceștia. Din păcate, atunci când au dorit să părăsească încăperea incendiată, petecăreții și-au dat seama că sunt încuiați, cel mai probabil de un prieten care please mai devreme.

În urma tragediei, polițiștii anchetează cazul, fiind audiate mai multe persoane care au participat la petrecere, pentru a stabili dacă ușa a fost închisă din greșeală sau intențonat. În jurul orei 5:00 dimineața, locatarii au fost treziți de un fum gros și intens, moment în care au încercat să se îndrepte către locul din care venea fumul.

Ajunși la subsol, aceștia au observat că ușa era închisă, iar din interior se auzeau țipete de ajutor: “Băiatul meu a dat cu picioarele – ajutor, a făcut gălăgie – și vecinul a luat un ciocan și a spart lacătul”, a explicat tatăl uneia dintre victime.

În cele din urmă, după ce ușa a fost descuiată, locatarii au găsit trei bărbați, unul care cerea ajutor, altul care se tăra spre ieșire pe holul dintre boxe și un al treilea, care zăcea la pământ în stare de inconștiență.

Din păcate, acesta a murit la scurt timp, iar cei doi bărbați intoxicați cu fum au fost transportați la spital pentru îngrijirea corespunzătoare. Bărbatul mort avea 33 de ani și se întorsese de curând din străinătate. Acesta avea o firmă de transport international pe ruta România-Anglia.

Citeste si: Afla cum poti sa platesti mult mai putin la factura ta de curent. Este gratis!