Conform Elite Newsfeed, plânsul reprezintă lacrimile ce curg din ochi în urma unei sensibilizări emoționale puternice. Poate fi vorba atât de tristețe, cât și de bucurie sau furie. Unii oameni consideră că plânsul este un semn de slăbiciune, dar nu în zadar se spune că un om cu adevărat curajos este cel care nu se teme să-și arate lacrimile.
[read more]
Pare uimitor, dar plânsul este de fapt benefic pentru sănătate. Iată ce spun psihologii despre oamenii care plâng des și cu orice ocazie:
Plânsul indică un om bun la suflet și un prieten devotat
Mai ales în momentele dificile, când tu poți plânge pe umărul său și el pe umărul tău. E suficient să verși o lacrimă, să îți exprimi toată durerea și să te deschizi omului care te înțelege și te compătimește.
Reclamă
Oamenii care plâng des sunt cei care nu se tem să arate vulnerabilitatea lor și să ofere sprijin emoțional celor din jur. Aceștia sunt considerați prieteni devotați și oameni cu un suflet bun.
Plânsul e o dovadă că nu vă este frică de propriile sentimente
Problemele în familie, stresul, furia, ura, tristețea, dezechilibrul hormonal, anumite boli sau chiar un film sau un cântec emoționant – toți acești factori vă pot sensibiliza, făcându-vă să începeți a plânge. Atunci când nu evitați să o faceți, căpătați înțelegerea și compasiunea celor din jur, iar dvs. vă umpleți de puteri pentru a depăși situația dificilă.
Plânsul este o formă de eliberare emoțională și de gestionare a sentimentelor. Cei care plâng des arată că sunt conștienți de propriile emoții și le acceptă cu curaj. Această abordare le permite să treacă prin momentele dificile și să le depășească cu înțelepciune.
Vă puteți gestiona stresul
Atunci când vă permiteți să plângeți în orice situație, acest fapt acționează ca un fel de curățare, ca o eliberare de gândurile apăsătoare. Iar dacă le ții mult în tine și nu le lași să iasă, s-ar putea să te ciocnești cu niște probleme serioase de ordin psihologic și chiar psihic.
Plânsul este un mecanism natural de reducere a stresului și de eliberare a tensiunii emoționale acumulate. Prin plâns, corpul nostru elimină substanțe chimice asociate cu stresul și eliberează endorfine, hormonii fericirii. Astfel, plânsul ne ajută să ne relaxăm și să ne reechilibrăm emoțional.
Plânsul indică un om puternic, pe care nu îl atinge reacția celor din jur
Noi uneori simțim o slăbiciune și o disperare atât de mare, încât ne închidem în noi înșine. Încercând să ne ascundem durerea după un zâmbet fals, facem de fapt o mare greșeală atât față de cei din jur, cât și față de noi înșine.
Oamenii care nu se tem să plângă sunt cei mai puternici, căci ei își pot controla emoțiile. Dacă ne abținem de la plâns, ne punem sănătatea în pericol! Plânsul este un semn de autenticitate și de curaj, arătând că suntem conștienți de propriile noastre nevoi și emoții.
Astfel, în loc să judecăm pe cineva care plânge des, ar trebui să îi admirăm curajul și să înțelegem că plânsul face parte din natura umană și din procesul de vindecare emoțională.
[/read]