Conform omului de afaceri american, omenirea ar trebui să revină la normalitatea dinaintea pandemiei de coronavirus la sfârșitul anului 2020.

Bill Gates a declarat într-un interviu pentru ziarul polonez Gazeta Wyborcza și TN24 că pandemia de coronavirus cu care ne confruntăm cu toții de mai bine de un an este o tragedie incredibilă. Gates a mai precizat că singura veste bună în această perioadă a fost apariția vaccinurilor.

Când vom scăpa de coronavirus?

„Până la sfârșitul anului 2022 ar trebui să revenim practic la normal”, a spus Gates.

Cofondatorul Microsoft precizează că în anul 2022 lumea va ajunge să aibă imunitate colectivă, menționând că toată lumea așteaptă acest lucru, fiindcă sunt o mulțime de oameni care suferă, nu doar în SUA, ci în toată lumea.

Bill Gates știe când vom scăpa de pandemia de coronavirus! Anunțul miliardarului american

Ajutor de miliarde de dolari pentru lupa împotriva pandemiei

În anul 2014, Bill Gates a decis să se retragă din funcția de președinte al Microsoft Corp. În prezent el a donat cel puțin 1,75 de miliarde de dolari, împreună cu Fundați Melinda Gates, pentru lupta globală împotriva pandemiei de coronavirus. De asemenea, ei s-au implicat și în dezvoltarea vaccinurilor, a diagnosticelor și a tratamentelor potențiale.

Facilitatea COVAX, susținută de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare (GAVI), intenționează să asigure 2 miliarde de doze de vaccin pentru țările cu venituri mai mici până la sfârșitul anului 2021.

Situația pandemiei de coronavirus în lume

De la debutul pandemiei de coronavirus, la sfârșitul anului 2019 în China, și până în prezent, s-au infectat 126.193.313 de oameni de pe întreaga planetă. După cum știm, virusul a luat și foarte multe vieți. Astfel, de la apariția virusului și până în prezent, au murit aproape 3 milioane de oameni.

Conform platformei Worldometer, cele mai afectate țări din cauza pandemiei sunt: SUA, Brazilia, India, Rusia, Franța și Marea Britanie.