Mai mulți membrii ai Guvernului s-au vaccinat miercuri. Printre aceștia s-a numărat și ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Ministrul îi îndeamnă pe români să se vaccineze

După ce a primit prima doză de ser, ministrul a vorbit despre un moment dureros din viața sa. El a dezvăluit că și-a pierdut mama la finalul anului trecut. Cu toate că ea nu  și-a pierdut viața din cauza covid-19, Bogdan Aurescu a dezvăluit că a fost greu pentru el pentru din cauza pandemiei nu a putut să o îmbrățișeze.

Demnitarul a mai menționat și că femeia care i-a dat viață a lucrat în cercetarea medicală și de la ea a avut șansa să învețe că vaccinurile sunt bune pentru sănătate.

„Luna trecută, în decembrie, am pierdut-o pe mama mea. Nu a murit din cauza COVID, ci din cauza altei afecțiuni. În toată viața ei profesională, mama a lucrat în cercetare medicală. De multe ori s-a confruntat cu bacterii și virusuri periculoase și am învățat de la ea și de la cărțile pe care le-am avut acasă cât de benefice sunt vaccinurile pentru sănătatea populației”, a spus Bogdan Aurescu.

Acesta a mărturisit că a că a suferit mult din cauza acestei pierderi.

„Am suferit foarte mult din cauza pierderii mamei mele, dar și mai mult am suferit în tot anul care a trecut și înainte ca mama mea să moară pentru că nu am putut s-o îmbrățișez și s-o sărut”.

Mai mult decât atât ministrul de externe le-a transmis oamenilor să se decidă să-și facă vaccinul. Pentru că doar așa îi vor putea îmbrățișa pe cei dragi. Dar și să călătorească fără griji.

„De aceea, vă rog pe toți să decideți să vă vaccinați. Pentru că în felul acesta, vă veți putea îmbrățișa și săruta fără grijă părinții și bunicii. În felul acesta vom fi cu toții sănătoși și vom putea să circulăm fără grijă peste graniță”.

Bogdan Aurescu îi îndeamnă pe români să se vaccineze. Ministrul a dezvăluit că și-a pierdut recent mama: ,,Vă rog pe toți să decideți să vă vaccinați. În felul acesta, vă veți putea îmbrățișa și săruta fără grijă părinții și bunici”
Foto: pixabay.com

35.146 de persoane au primit prima doză de vaccin, miercuri

Între timp, miercuri s-au administrat 38.338 de doze de ser, împotriva coronavirusului. Informațiile au fost puse la dispoziție de către Institutul Naţional de Sănătate Publică. Din totalul persoanelor vaccinate pe 20 ianuarie, 35.146 au primit prima doză de vaccin. În timp ce 3.192 de oameni au mers la centrele de vaccinare pentru a primi cea de-a doua doză de vaccin.

De la startul campanie de vaccinare în România, s-au folosit 308.384 de doze, care a fost administrat la 302.570 de oameni. Ceea ce înseamnă că 296.756 persoane au primit prima doză de ser, în vreme ce 5.814 persoane, au fost vaccinați cu doza rapel.

Potrivit informațiilor o reacție adversă este investigată de medici. De pe 27 decembrie și până acum s-au înregistrat în total 928 de reacții comune și minore. Dintre acestea 327 au fost de tip local și 601 au fost reacții generale.