Adrian Streinu-Cercel: „Virusul va căpăta noi valenţe şi va face noi mutaţii” / „Urmează încă cel puţin două valuri”

„Nu este problema dacă vine noul val, pentru că al patrulea val este în faţa noastră. Faptul că Terapie Intensivă au început să se adune pacienţii denotă clar acest lucru. Practic, pacienţii care sunt în Terapie Intensivă reprezintă acel procent de 5% de cazuri severe şi dacă facem calculul înapoi, o să vedeţi câte cazuri sunt în realitate, în spatele acestui procent de 5%, deci a numărului de pacienţi care sunt în Terapia Intensivă”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Preşedintele Comisiei de Sănătate de la Senat a avertizat că circluaţia virusului va duce la noi mutaţii ce vor cauza noi valuri.

„Trebuie să fim cât se poate de conştienţi că pandemia nu se termină cu valul 4 şi urmează încă cel puţin încă două valuri de aici încolo, categoric, cu alte variante. Atâta timp cât lumea nu înţelege să se vaccineze în aşa fel încât să pună stop propagării acestui virus, virusul pe măsură ce trece de la o persoană la alta, el va căpăta noi valenţe şi va face noi mutaţii, iar alte noi mutaţii vor face apanajul altor valuri. Deci totul depinde de noi”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

În plus, inclusiv Anthony Fauci, face previziuni sumbre despre al 5-lea val al pandemiei.

Fauci este de părere că oamenii trebuie să se concentreze pe reducerea numărului de noi infecții COVID și internări fie si cu limitarea întâlnirilor de Crăciun şi Anul Nou.