Asociația Pro-Consumatori din România a achiziționat recent 34 de tipuri de brânzeturi din marile magazine, în scopul realizării unui studiu menit să atragă atenția asupra denaturării unor sortimente de brânzeturi care pot avea un impact negativ asupra bugetului și sănătății consumatorilor. Analizele efectuate de experți au condus la descoperirea mai multor substanțe în unele sortimente de brânzeturi, care ridică semne de întrebare cu privire la calitatea și siguranța acestora.
[read more]
Printre constatările importante ale studiului se numără folosirea amidonului în rețeta unor sortimente de brânză mozzarella, ceea ce induce în eroare consumatorul, deoarece mozzarella se obține doar din lapte, fără adaosuri de natură diferită. De asemenea, s-a observat prezența natamicinei (E 235) în unele sortimente de brânză maturată cu pastă semitare. Acest aditiv alimentar este folosit ca și conservant artificial și poate provoca reacții adverse precum greață, vărsături, anorexie, diaree și iritarea pielii.

Citește tot