Sapou: Bacteriile de pe limba câinelui pot fi periculoase pentru sănătatea ta!

[read more]

Câinii sunt animale de companie iubite de mulți oameni pentru loialitatea și afecțiunea lor. Mulți proprietari își lasă câinii să îi lingă pe față, considerând asta un gest dragut și expresia iubirii câinelui față de stăpânul său. Dar, ați știut că bacteriile de pe limba câinelui pot fi periculoase pentru sănătatea ta?

Marty Becker, autorul cărții despre câini, susține că gura unui câine nu este mai curată decât cea a unui om. În saliva câinelui și pe limba sa există o mulțime de bacterii care ar putea duce la diverse afecțiuni în cazul în care ajung în organismul uman. Câinii sunt atrași de gunoiuri și de locurile murdare, iar aceste obiceiuri le pot aduce bacterii și viruși periculoși pentru sănătatea umană.

Un exemplu concret este cazul unei femei din Marea Britanie care a luat o infecție de la câinele ei. Aceasta a început să aibă probleme cu vorbirea și să se simtă din ce în ce mai rău. A fost nevoie de intervenția ambulanței și de două săptămâni de terapie intensivă pentru a se recupera. Testele de sânge au arătat că infecția a fost cauzată de bacteriile capnocytophaga canimorsus, care se găsesc în saliva câinilor și pisicilor. Nu este un caz izolat, în Marea Britanie au mai fost înregistrate alte 13 cazuri în ultimul an.

Cu toate acestea, nu trebuie să evitați contactul cu câinii și să vă împiedicați să vă bucurați de afecțiunea lor. Este important să vă spălați mâinile după ce v-ați jucat cu animalul și să evitați lăsarea lor să vă lingă pe față, mai ales dacă aveți răni sau zgârieturi. De asemenea, este important să respectați regulile de igienă și să vă duceți regulat câinele la veterinar pentru a-l vaccina și a-i face controale.

În concluzie, iubirea câinelui tău poate fi periculoasă pentru sănătatea ta, dar cu puțină grijă și atenție puteți evita riscurile. Informațiile despre bacteriile de pe limba câinelui trebuie să ajungă la cât mai mulți oameni, astfel încât să poată fi prevenite astfel de situații neplăcute.

[/read]