Datorită campaniei de vaccinare, persoanele din Statele Unite ale Americii nu vor mai fi obligate să poarte masca de protecție în spațiile deschise, dacă zonele nu sunt aglomerate. Cei care au făcut și rapelul pot renunța la portul măștii sanitare dacă sunt singuri sau în grupuri mici de persoane vaccinate.

S-a renunțat la portul măștii în aer liber

În urma acestui anunț, președintele american Joe Biden a declarat că aceste îndrumări sunt progrese extraordinare, precizând că oamenii de știință sunt convinși de datele că șansele de a obține sau de  a transmite virusul altora sunt foarte mici.

 „Concluzia este clară: dacă sunteți vaccinat, puteți face mai mult”, a declarat Joe Biden.

Președintele i-a îndemnat, de asemenea, pe americanii care nu și-au primit încă vaccinul să o facă, fiindcă acesta este un act patriotic, deoarece vaccinarea are ca scop salvarea vieții atât a americanilor, dar și a oamenilor din jurul lor. De asemenea, vaccinurile sunt un ajutor pentru a ne întoarce la viața normală.

Oficialii din domeniul sănătății au prezentat noile linii directoare privind siguranța la briefing-ul grupului de lucru asupra coronavirusului de la Casa Albă de marți.

Campania de vaccinare dă rezultate! Masca nu mai trebuie purtată în aer liber

„Adunările mici se pot face în siguranță fără mască”

„Adunările mici și mijlocii pentru persoanele care sunt afară și vaccinate se pot face în siguranță fără mască”, a declarat directorul CDC, dr. Rochelle Walensky. Aceasta include exerciții sau mese în aer liber.

Femeia a mai explicat că stabilirea purtării unei măști în adunări mari în aer liber ar depinde de alte criterii, cum ar fi de cât de bine ventilat este un loc și cât de mult spațiu este lăsat între oameni.  Conform acesteia, dovezile arată că, deși infecțiile cu coronavirus se pot produce în aer liber, riscurile de transmitere sunt foarte scăzute. De asemenea, studiile timpurii indică faptul că persoanele complet vaccinate sunt mult mai puțin susceptibile de a răspândi virusul.

 „Chiar ne dorim ca persoanele care nu sunt vaccinate să limiteze interacțiunile cu oamenii”, a spus ea.

Campania de vaccinare dă rezultate

Specialiștii din domeniul sănătății din SUA susțin că numărul cazurilor de infectare se stabilizează pe măsură ce rata vaccinărilor continuă să crească. Marți au solicitat ca mai multe persoane să se înscrie pentru a se vaccina.

De la debutul campaniei de vaccinare din SUA, aproape 141 de milioane de americani au primit cel puțin o doză de vaccin începând cui data de 26 aprilie. Până acum, aproape 43 % din populaţia din Statele Unite a primit cel puţin o doză de vaccin anti-Covid.