Coordonatorul campanie de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit despre când ar putea începe vaccinarea personalului din învățământ. Mai ales în contextul în care elevii au revenit deja la cursuri.

Autoritățile își doresc ca vaccinarea personalului din învățământ să se facă într-o săptămână

Valeriu Gheorghiță a mai adăugat că speră că personalul din învățământ va fi vaccinat într-o săptămână, adăugând că este vorba de aproximativ 60.000 de persoane.

„Noi ne dorim ca într-o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învăţământ, a spus acesta.

Oficialul a mai adăugat că deși s-a făcut o analiză, vaccinarea personalului din învățământ nu s-a putut face până la reluarea cursurilor, deoarece numărul de doze disponibile a fost unul limitat.

Este un element important pe care l-am analizat în toată această perioadă. Mai ales în perspectiva deschiderii unităţilor de învăţământ. Însă numărul limitat de doze nu ne-a permis să facem acest lucru până la începerea şcolilor. Însă aş putea să vă spun că am creat un scenariu şi o modalitate de lucru încât să putem asigura vaccinarea personalului din învăţământ, desigur a celor care sunt încă neprogramaţi şi sunt încă nevaccinaţi” a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Nu în ultimul rând, coordonatorul campaniei de vaccinare a mai dezvăluit că pentru personalul din învățământ vaccinarea ar putea începe de săptămâna viitoare. Cu toate că data anunțată anterior a fost anunțat pentru 1 martie.

De asemenea, centralizarea datelor celor care vor să fie vaccinați va fi făcută de fiecare unitate de învățământ în parte.

,,Începem probabil chiar de săptămâna viitoare. Deşi am anunţat de la 1 martie însă din evaluările pe care le avem din fiecare judeţ în parte cred că vom fi în măsură ca de săptămâna viitoare. Probabil din a doua parte a săptămânii, să putem începe vaccinarea personalului din învăţământ cu prioritate”, a mai afirmat Gheorghiță, potrivit news.ro.

Când ar putea începe vaccinarea cadrelor didactice? Răspunsul dat de coordonatorul Campaniei de vaccinare

Este vorba de aproximativ 60.000 de persoane

În plus, în fiecare județ vor exista câte două locații pentru vaccinare. Aceste vor fi deschise în mare parte în Casa Corpului Didactic sau în spații puse la dispoziție de universități. În timp ce în Capitală vor exista 22 de centre de vaccinare, la Romexpo. Cei care își doresc să se imunizeze ar putea primi fie vaccinul Pfizer, fie vaccinul produs de AstraZeneca.

”Noi ne dorim ca într-o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învăţământ. Vorbim de aproximativ 60.000 de persoane, în afara celor care sunt deja programate şi a celor care sunt deja vaccinate”.

România a  vaccinat peste 788.000 de persoane

Sâmbătă, România a depășit un prag psihologic, după ce numărul persoanelor vaccinate a ajuns să fie mai mare decât numărul persoanelor care s-au infectat cu coronavirus de la apariția primul caz în țară. Potrivit ultimelor date, mai mult de 788.000 de persoane au fost vaccinate de la startul campaniei.

Totodată, au fost înregistrate 3.984 de reacții adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, de când s-a început imunizare. Dintre acestea, 631 au fost reacţii de tip local, iar 3.353 reacţii de tip generale.

De asemenea, România se situează printre primele state din Uniunea Europeană, într-un top al țărilor care au administrat cele mai multe vaccinuri.