Cum să faci niște cârnați casnici de țară delicioși
Multe ori mergem să cumpărăm cârnați și observăm că au o înfățișare minunată, dar, în realitate, când îi gustăm, ne dăm seama că gustul nu se apropie deloc de ceea ce ne așteptam. De aceea, așa cum întotdeauna recomandăm, este mai bine să îi faci singur.
Dorești să afli cum să pregătești niște cârnați casnici de țară delicioși? Aceștia sunt ideali pentru a-i găti pe grătar și a pregăti niște choripanes sau pentru a începe cu ceva aperitive înainte de a face grătarul.
Reclamă
Rețeta pentru cârnații casnici de țară
Pentru a face acești cârnați delicioși vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 kg carne de porc fără grăsime sau pielărie
- 2 kg carne de vită fără grăsime sau pielărie
- 1 kg grăsime de porc (slănină și ceafă sunt cele mai bune)
- 100 de grame de sare
- 4 linguri pline de cimbru
- 2 linguri pline de ardei iute măcinat
- 1 lingură plină de cimbru
- 1/2 lingură rasă de piper negru
- 1/2 lingură rasă de nucșoară
- 1 lingură rasă de usturoi pudră sau proaspăt mărunțit
- 1 pahar de vin roșu
- Ață pentru legat
- Pielărie de porc pentru umplut
Pregătirea cârnaților
Pentru a pregăti cârnații casnici, începe prin a trece carnea și grăsimea de porc printr-o mașină de tocat carne cu o placă groasă. Tocați o singură dată și păstrați la frigider pentru a obține o temperatură scăzută.
Într-un recipient, adăugați sarea și toate mirodeniile și turnați vinul peste ele. Amestecați bine și apoi adăugați totul peste carne. Frământați energic astfel încât totul să fie bine integrat și obțineți un aluat cu consistență pastoasă. Este important ca amestecul să fie bine răcit în timpul frământării.
Umplerea și depozitarea cârnaților
Pentru umplere, la mașina de tocat carne, scoateți lama și placa și înlocuiți-le cu un set de umplere. Introduceți pielea de porc în setul de umplere și apoi umpleți mașina cu amestecul de carne. Folosind setul de umplere, umpleți pielea cu amestecul și legați cârnații la dimensiunea dorită. Pentru a elimina aerul, înțepați-i cu un ac.
Păstrați cârnații în frigider pentru a fi consumați în două sau trei zile. Dacă doriți să-i păstrați mai mult timp, îi puteți congela la o temperatură de -18°C, unde vor rezista timp de șase luni.
Acum că ai rețeta pentru cârnații casnici de țară, poți să îți impresionezi familia și prietenii cu această delicioasă mâncare preparată în casă. Poftă bună!