Carnea de pasăre se va scumpi înainte de sărbători, cu prețuri mai mari chiar și cu 13 procente, informează Digi24. Această majorare va afecta românii care aleg carnea de pasăre ca aliment principal.

De la poarta fermei, un kilogram de carne de pasăre pleacă cu 5,8 lei, însă la raft prețul ajunge să fie mai scump de două, și chiar de trei ori.

Reclamă

Până la sfârșitul anului, specialiștii estimează o creștere de aproximativ 13% a prețului, ceea ce ar putea transforma acest aliment de bază într-un lux pentru mulți români.

Cauzele scumpirii

Printre principalele motive pentru această creștere a prețului se numără:

  • Creșterea prețului la furaje, rezultată din seceta cu care s-a confruntat România în această vară.
  • Costurile mai mari ale utilităților în timpul sezonului rece.
  • Creșterea prețului puiului de o zi, în contextul apariției focarelor de gripă aviară în mai multe țări din Europa.

Dana Costache, jurnalist Digi24, a explicat că aceste factori contribuie la scumpirea cărnii de pasăre pe piață. În acest context, pentru mulți români, carnea de pasăre, cea mai consumată din România, ar putea deveni o amintire, mai ales pentru cei cu venituri foarte mici.