Gospodinele de pretutindeni stiu cat de importanta este muratura in bucatarie. Iar daca vorbim despre castraveti murati, atunci suntem siguri ca se deschid aripi si inimile fanilor acestui deliciu. Cu toate acestea, uneori, poate fi dificil sa gasiti o rețetă care sa ofere acelasi gust si textura crocanta la fiecare pahar de castraveti murați. Dar nu va faceti griji, avem reteta potrivita pentru dvs. si chiar un ingredient secret care garanteaza succesul muraturilor.
[read more]
H1: Reteta pentru castraveti murati, usoara si fara conservanti

Aceasta reteta de castraveti murati este foarte usoara si fara conservanti, iar cu un ingredient secret, veti avea intotdeauna castraveti crocanti si aromati, care ii vor cuceri pe cei dragi.

Reclamă

H2: Ingrediente necesare

2 kilograme de castraveti,
3 crengute de marar,
2 radacini de hrean,
3 catei de usturoi,
crengute de visin,
foi de dafin,
1 litru de apa,
un ardei iute,
o lingura de sare pentru muraturi.

Este important sa alegeti castravetii proaspeti, care au inca floarea in varf si cu tepi. Acest lucru ii va mentine crocanti si nu se vor goi in mijloc. Spalati-i foarte bine cu apa rece.

H2: Mod de preparare

Saramura:

Intr-un vas, adaugati sarea in apa si amestecati bine pana se omogenizeaza. Lasati sa se raceasca.

Pe fundul borcanului, puneti crengutele de visin si cateva bastonase de hrean. Apoi, puneti castravetii, inghesuiti cat mai bine. Intre castraveti, puneti usturoiul, foile de dafin si ardeiul iute, apoi acoperiti cu crengute de marar si bucati de hrean pentru a nu permite sa se ridice la suprafata.

Unul dintre cele mai importante ingrediente pentru muraturile perfecte este sarea – aceasta trebuie neaparat sa fie neiodata.

Peste castraveti, turnati saramura, cat sa-i acopere foarte bine. Infiletati capacele peste borcane si mutati-le intr-un loc racoros. Dupa doua zile, borcanele se agita pentru a va asigura ca sarea nu ramane pe fundul borcanului.

Castravetii se vor mura cu o rapiditate care este direct proportionala cu temperatura din camera in care sunt depozitati. Daca in incapere este foarte frig, atunci s-ar putea sa dureze mai mult.

H2: Secretul ingredientului

Secretul ingredientului garantat de rețeta noastră pentru castraveti murati este apa. Apa trebuie sa fie neclorinata, de preferinta de la izvor sau de la robinet, dar lasata sa se odihneasca cateva ore inainte de a fi folosita.

Apa este un ingredient foarte important cand vine vorba de muraturi. Daca folositi apa clorinata, castravetii vor fi mai moi si nu vor avea acelasi gust.

Daca doriti sa incercati aceasta reteta pentru castraveti murati, va recomandam sa alegeti castravetii proaspeti si sa nu folositi apa clorinata. Cu siguranta veti fi incantati de gustul si textura crocanta a castravetilor murati facuti in casa.
[/read]