Imediat după începerea campanie de vaccinare au început să se facă și mai multe studii pe măsură ce tot mai multe persoane au ajuns să fie vaccinate.

Un nou studiu a fost făcut în Israel

Un astfel de studiu a fost început de mai multe cadre medicale dintr-un spital din Israel. Care au vrut să vadă cât de eficientă este prima doză de vaccin împotriva coronavirusului dezvoltată de Pfizer Inc. Și potrivit datelor, prima doză de ser are o eficiență de 85%, scrie Reuters, citat de Știrile Pro TV.

Noul studiu realizat de Spitalului Sheba și care urmează să fie publicat în jurnalul medical The Lancet, a fost făcut public la doar o zi după ce cercetătorii canadieni au transmis că intervalul dintre cele două doze ar trebui să fie mai mare de 21 de zile. Mai ales că prima doză de vaccin Pfizer oferă o protecție de mare. Astfel numărul persoanelor vaccinate ar ajunge să fie mult mai mare.

Comparativ cu rezultatele obținute de spitalul din Israel, cercetările făcute de canadieni au arătat că eficiența este de 92,6 %. După administrarea primei doze de vaccin. Ei au ajuns la acestă concluzie după ce au analizat documentele puse la dispoziție de producătorul de medicamente. Ca urmare a unor teste care au avut loc în decembrie și au fost făcute de Administrația americană pentru Alimente și Medicamente.

La momentul respectiv FDA a transmis că datele din aceste studii sugerează că vaccinul oferă o anumită protecție celor cărora le-a fost administra. Înainte de a primi și cea de-a doua doză. Totuși, pentru a se putea vorbi despre administrarea unei singure doze trebuiesc făcute mai multe studii. Pentru a putea fi analizate mai multe date.

Potrivit declarațiilor făcute de Pfizer,  regimurile de dozare alternativă a vaccinului nu au fost încă evaluate. De aceea o astfel de decizie ar trebui să fie luată de autoritățile sanitare.

Cât de eficientă este prima doză de vaccin Pfizer? Ce arată un nou studiu

Pfizer a anunțat că va face propria analiză

În schimb,  Spitalul Sheba din Israel a transmis că, din 7.214 angajați ai unității medicale care au fost vaccinați cu prima doză în ianuarie, s-a observat o reducere cu 85 % în rândul persoanelor  simptomatice în decurs de 15 până la 28 de zile. În timp ce reducerea generală a infectărilor, chiar și în rândul cazurile asimptomatice detectate prin testare, a fost de 75 %.

Deocamdată, Pfizer nu a oferit nici un fel de declarație în legătură cu acest studiu. A anunțat însă că va efectua o analiză a „eficacității lumii reale a vaccinului în mai multe locații din întreaga lume, inclusiv în Israel”.

Sursa: Reuters/ Știrile Pro TV