Codrin Ștefănescu, unul dintre cei mai loiali prieteni ai lui Liviu Dragnea, a vorbit despre situația în care se află fostul lider al PSD. Ștefănescu spune că era sigur că magistrații îl vor lăsa pe Liviu Dragnea să plece acasă, fiindcă nu este nici criminal, nici pedofil, astfel nu prezintă un pericol public pentru societate.

Liviu Dragnea lucrează la lenjerii

Pe de altă parte, spune Ștefănescu, Liviu Dragnea este un pericol pentru sistem, iar dacă cei care nu vor să îl lase să iasă din închisoare cred că îi pot închide gura lui Dragnea, nu vor reuși. În prezent, spune Ștefănescu, fostul lider social-democrat lucrează la lenjerii.

„L-au scos ca inginer de la parcul auto al penitenciarului, că așa sunt ordinele de sus, și l-au trimis la lenjerii. După ce l-au ținut aproape 9 luni de zile pe tușă, ba că are COVID, ba că e suspect, ba că e suspect colegul de cameră sau colegul colegului din salon”, a declarat Ștefănescu.

Prietenul lui Liviu Dragnea spune că fostul șef al PSD a fost abuzat de mai multe ori, inclusiv abuzuri legate de starea lui de sănătate, fiindcă nu a fost dus la medic. Liviu Dragnea trebuia să fie operat la coloană, fiindcă are probleme foarte serioase de sănătate. Cu toate acestea, spune Codrin Ștefănescu, astăzi magistrații nu au ținut cont de aceste lucruri.

Lovitură totală pentru Liviu Dragnea

Fostul lider al PSD s-a prezentat, marți, în fața magistraților Judecătoriei Sectorului 5 cu o solicitare de eliberare condiționată, asta după ce conducerea Penitenciarului Rahova i-a dat undă verde la această dorință. Din păcate pentru fostul lider social-democrat, judecătorii i-au respins cererea de eliberare condiționată. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Tribunalul București.

Ce face Liviu Dragnea în închisoare? Un apropiat a scos adevărul la iveală: Are probleme grave de sănătate!

Magistrații sunt de părere dă cererea de eliberare condiționată nu este întemeiată. Liviu Dragnea poate cere din nou liberarea condiționată după data de 27 iunie 2021. Judecătorii au luat această decizie în funcție de interviul pe care Liviu Dragnea l-a dat în 2020 fostei sale consiliere Anca Alexandrescu.

În urma afirmațiilor făcute de Dragnea în cadrul acelui interviu, judecătorii au dedus că fostul lider social-democrat nu a înțeles exact motivul pentru care a fost condamnat la închisoare, el crezând că este o victimă politică.