De regulă începutul de an aduce o creștere a prețurilor. Totuși, într-o intervenție pentru RFI, ministrul Muncii, Violeta Alexandru a vorbit despre ce urmează să se întâmple cu pensiile și alocațiile în anul care vine.

Anunțul făcut de Violeta Alexandru despre pensii și alocații

Potrivit declarațiilor făcute, alocațiile și pensiile ar urma să crească în 2021. Violeta Alexandru a mai reamintit că a avut o loc o discuție cu partenerii și că toate deciziile sunt luate în cadrul coaliției.

Vor creşte. Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creşterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creştere care să acopere 100% rata inflaţiei şi 50% din câştigul salarial mediu brut pe economie (…)”,  a afirmat Violeta Alexandru.

De asemenea, ministrul Muncii a mai reamintit și că majorarea alocațiilor  se va face etapizat.  Astfel încât bugetul să poată face față deciziei de dublare a alocațiilor.

,,Pentru plata alocaţiilor, vă reamintesc că noi am avut o gândire de creştere etapizată, pentru a putea face faţă bugetul acestei solicitări de dublare a alocaţiilor.Va fi o creştere la începutul anului viitor. A doua creştere, de fapt, după cea de anul acesta. A treia va fi la jumătatea anului viitor şi ultimele două, peste doi ani”, a spus ministrul Muncii.

Ce o să se întâmple cu alocațiile și pensiile în 2021? Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Muncii
Foto: pixabay.com

Ministrul Muncii a mai ținut să specifice în acestă situație că PNL este pentru o creștere a alocațiilor și pensiilor. Atât timp cât este făcută în mod echilibrat și ține cont de situația economică a țării. Violeta Alexandru a mai adăugat că la început de an va avea o situație clară a încasărilor și așa se va putea stabili care este cuantumul creșterii pensiilor.

Alocațiile și pensiile au crescut în septembrie

De asemenea, ministrul  a mai ținut să menționeze că liberalii sunt responsabili și nu fac promisiuni fără a verifica în prealabil situaţia încasărilor de la buget.

Începând cu 1 septembrie, copiii au primit mai mulți bani din partea statului. După ce a intrat în vigoare propunerea cabinetului Orban. Potrivit căruia creșterea alocațiilor ar urma să se facă etapizat.  Conform Ordonanţe de urgenţă în septembrie s-a făcut o majorare a alocațiilor cu 20%, pentru luna august.

Tot de la 1 septembrie și pentru aproape 5 milioane de pensionari punctul de pensie a crescut cu 14%.  Totuși, potrivit unei legi adoptate în perioada în care la conducerea țării se afla Partidul Social Democrat, de la data menționată anterior pensiile ar fi trebuit să crească cu 40 la sută.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<