Vladimir Putin a vorbit despre campania de vaccinare care se află în curs în Rusia și spune că Rusia a dezvoltat trei vaccinuri împotriva coronavirusului, ceea ce reprezintă „un adevărat progres”. Președintele Rusiei spune că vaccinarea împotriva coronavirusului are o importanță capitală pentru că va permite imunității colective să se dezvolte în toamnă.

Vladimir Putin: Oamenii noștri de știință au realizat un adevărat progres

„Oamenii noştri de ştiinţă au realizat un adevărat progres. Rusia dispune de acum de trei vaccinuri sigure împotriva coronavirusului”, între care serul „emblematic” Sputnik V, a spus liderul de la Kremlin.

Populația nu are încredere în vaccin și nu dorește să se imunizeze, însă el le recomandă rușilor să se vaccineze și le cere să aibă încredere în vaccin. De asemenea, oficialul rus a mai spus că își dorește să mențină toate frontierele sub control pentru a limita propagarea virusului Sars-CoV-2.

În ultima perioadă, Moscova a înregistrat circa 2.000 de noi cazuri pe zi. În Rusia, zilnic, în luna aprilie, s-au înregistrat circa 8.000-9.000 de cazuri zilnice. Moscova și alte orașe din Rusia nu au vrut să impună carantina în timpul celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus, din motive economice.

Ce părere are Vladimir Putin despre pandemia de coronavirus? Oligarhul rus a dat cărțile pe față

Rusia, afectată dur de pandemia de coronavirus

Potrivit Institutului Gamaleia, care a creat vaccinul Sputnik V, doar 3,8 milioane de persoane într-o ţară cu 146 milioane de locuitori au primit două doze de vaccin. Din punct de vedere al mortalității, Rusia se află în topul celor mai afectate țări. Totuși, în timp ce guvernul recunoaște 106.706 de decese, Agenția de statistică Rosstat a raportat cel puțin 224.000 de decese în urma virusului ucigaș.

De asemenea, Vladimir Putin a mai abordat un subiect important. Președintele Rusiei a promis că va lupta împotriva schimbărilor sale, asta deși țara sa este un producător major de hidrocarburi și înregistrează mai mereu catastrofe ecologice.

„Trebuie să răspundem provocărilor schimbărilor climatice, să creăm o industrie pentru reciclarea emisiilor de carbon”, a spus Putin.

Președintele Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva virusului ucigaș, însă nu a anunțat vaccinul pe care l-a folosit.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<