Profesorii care percep bani părinților pentru fondul clasei ar putea primi amenzi de până la 2.000 de lei.

Fondul clasei în învățământul românesc este deja o tradiție de ani buni, însă pe viitor, acesta ar putea dispărea. Este propunerea unui deputat, care vrea să interzică acest obicei în școlile din România.

USR-PLUS a propus o inițiativă legislativă prin care ar putea fi interzis fondul clasei. Cei care nu vor respecta această decizie vor fi sancționați cu amenzi. Proiectul de lege a fost depus deja la Parlament.

Iulian Cristache, președintele Asociațiilor de Părinți, a ținut să precizeze că fondul clasei a fost deja interzis în școlile din România.

„Iniţiativa este o formă fără fond din punctul meu de vedere, pentru că noi am reglementat în Regulamentul de organizare şi funcţionare expres această situaţie, pentru că noi ne confruntăm cu sesizări de la părinţi, acolo unde există un act de constrângere. Este culmea ipocriziei să te pozezi în salvatorul sistemului educaţional cu astfel de propuneri. Este o soluţie doar de formă, sunt atâtea probleme în învăţământ”, a spus Iulian Cristache pentru Antena 3.

Un caz concret s-a petrecut la o școală din Craiova, unde diriginta elevilor din clasa a 11-a le-a cerut câte 12 lei pentru “stricăciunile din spaţiile comune”, scrie stirileprotv.ro.

Un studiu realizat de Asociaţia „Salvaţi copiii” arată că părinţii au dat peste 6.000 de lei anul trecut pentru întreţinerea copilului la şcoală. Suma a fost dublă faţă de 2018.

Citeste si: Afla cum poti sa platesti mult mai putin la factura ta de curent. Este gratis!