Chiar dacă de imunizăm împotriva Covid – 19 suntem obligați în continuare să purtăm mască sanitară de protecție și să ne supunem normelor restrictive. Întrebarea firească este: Care mai este scopul de a ne imuniza? Ei bine, în primul rând, principalul avantaj al persoanelor vaccinate este că vor putea călători fără restricții. În al doilea rând, scopul principal este ca un număr cât mai mare de persoane să se vaccineze astfel încât să fie atinsă imunitatea de masa pentru ca ulterior să se poată renunța treptat la restricții.

Într-o țară din vestul Europei autoritățile au venit cu propunerea firească ca persoanele care s-au vaccinat împotriva Covid – 19 să aibă mai multe libertăți față de ceilalți.

Cei vaccinați sunt scutiți de la restricții? Propunerea autorităților

Mai multă libertate pentru persoanele vaccinate

Cu riscul de a genera o discriminare întrei cei vaccinați și cei nevaccinați, în Germania s-a venit cu această propunere. Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, este de părere că acei cetățeni imunizați ar trebui să se bucure de mai multe libertăți. În opinia sa, vaccinarea împotriva Covid – 19 ar trebui să fie echivalentă cu rezultatul unui test negativ pentru coronavirus.

Vaccinarea anti – coronavirus nu presupune că suntem scutiți de reguli însă, ci doar că vom avea mai multe libertăți. Dacă propunerea va fi acceptată în Germania, cei imunizați împotriva Covid – 19 ar putea avea din nou acces în magazine și saloane de cosmetică, fără restricții. Acest lucru s-ar putea întâmpla abia după valul trei al pandemiei de coronavirus,

În interviul pe care l-a acordat pentru revista Bild, ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, se contrazice. Acesta avea altă părere în luna ianuarie. La acea vreme, ministrul de externe german venea cu propuneri similare. Dacă atunci Jens Spahn se împotrivea, acum ministrul Sănătății este de altă părere.

Ministrul Sănătății din Germania considera în urmă cu nici trei luni că astfel de măsuri ar fi discriminatorii. Acum el este de părere că cetățenii germani imunizați împotriva Covid – 19 ar trebui să fie privilegiați și să beneficieze de anumite libertăți.