Ciupercile Champignon sunt alimente extrem de populare printre persoanele care tin cure de slabire, de vegetarieni, dar si de un numar mare de consumatori in perioadele de post. Acestea sunt nu doar gustoase, dar si bogate in nutrienti si proprietati benefice pentru organism. Insa putini stiu cum sa le prepare corect pentru a nu-si pierde proprietatile benefice. In acest articol, iti vom prezenta metodele corecte de preparare a ciupercilor Champignon, precum si beneficiile acestora pentru sanatate.
[read more]
Timpul de fierbere al ciupercilor Champignon
Timpul de fierbere al ciupercilor Champignon depinde in mare masura de starea lor: proaspata sau congelata. Daca ai ciuperci proaspete, se recomanda fierberea acestora in cratita cu apa deja clocotita timp de 7 minute sau in oala sub presiune timp de 5 minute. Prin aceste metode de preparare, vei reusi sa pastrezi toti nutrientii valorosi din ciuperci.
Reclamă
In cazul ciupercilor congelate, acestea trebuie initial decongelate la temperatura camerei. Apoi, se spala si se pun la fiert in apa clocotita pentru 3 minute.
Prepararea ciupercilor Champignon pentru salata
Daca intentionezi sa folosesti ciupercile Champignon pentru salate, trebuie sa pregatesti intai o marinada aromata. In cadrul acesteia, vei adauga piper negru boabe, cuisoare, frunze de dafin, sare si zahar. Apoi, adauga ciupercile in momentul in care marinada incepe sa clocoteasca. Lasa-le sa fiarba aproximativ 7-10 minute pentru a se insiropa in marinada si a capta toate aromele.
Beneficiile ciupercilor Champignon pentru sanatate
Ciupercile Champignon sunt alimente extrem de benefice pentru sanatate datorita continutului lor bogat in fibre si amidon. Fibrele joaca un rol important in prevenirea constipatiei si reglarea sistemului digestiv. De asemenea, ciupercile contin amidon care, odata ajuns in sistemul digestiv, este transformat in hrana pentru bacteriile din colon, ajutand la mentinerea unui intestin sanatos.
Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania a demonstrat ca ciupercile Champignon contin de 12 ori mai multa cantitate de L-Ergothioneine, un puternic antioxidant, decat germenii de grau si de patru ori mai mult decat ficatul de pui. Acest lucru le confera ciupercilor capacitatea de a intari sistemul imunitar.
De asemenea, un alt studiu efectuat de Universitatea Hanyang din Coreea de Sud a descoperit ca ciupercile pot reduce riscul de cancer la san. Consumul regulat de ciuperci, in special in asociere cu ceaiul verde, poate reduce sansele de a dezvolta tumori mamare.
Pe langa beneficiile pentru sanatatea femeilor, ciupercile Champignon sunt recomandate si in dieta barbatilor pentru a preveni cancerul de prostata.
In concluzie, ciupercile Champignon sunt alimente cu multiple beneficii pentru sanatate, iar modul corect de preparare le permite sa-si pastreze proprietatile benefice. Adauga-le cu incredere in dieta ta si vei beneficia de aportul lor valoros de nutrienti si de gustul lor delicios.
[/read]