Coarnele, acele fructe salbatice, mici, alungite, de culoare rosie, cu gust dulce-acrisor, acidulat, sunt cunoscute de mult timp pentru proprietatile lor terapeutice si benefice pentru sanatate. Ele sunt niste adevarate comori pe care le putem gasi in zonele deluroase, la marginea padurilor, in perioada august – octombrie si ne pot ajuta sa ne intarim organismul si sa ne protejam de neplacerile venite odata cu anotimpul rece. In acest articol vom vorbi despre beneficiile acestor coarne si cum putem sa le consumam pentru a beneficia de proprietatile lor.

[read more]

Subtitlu 1: Ce contin coarnele si cum ajuta la intarirea sanatatii

Coarnele sunt bogate in vitamina C, mai multa decat lamaia, vitamina P, calciu, fier, magneziu, acizi organici, zaharuri, taninuri, uleiuri esentiale si apa (83%). De aceea ele sunt recunoscute pentru proprietatile lor astringente si antimicrobiene care ajuta la tratarea dizenteriei, diareei, enterocolitei si la usurarea simptomelor in caz de intoxicatie alimentara. De asemenea, ele sunt recomandate si in tratarea parazitilor intestinali si sunt stimulatoare imunitare, facand organismul mai rezistent in perioada rece.

Pe langa aceste beneficii, consumul regulat de coarne ajuta la imbunatatirea vederii prin efectul de drenaj limfatic la nivelul capului si prin imbunatatirea circulatiei periferice. Ele au un efect tonic si energetic general, fiind foarte utile in starile de oboseala cronica, pentru imbunatatirea memoriei, atentiei si abilitatii de concentrare. De asemenea, ele amelioreaza echilibrul glicemiei in sange si regleaza senzatia de foame, precum si starea de slabiciune indusa de hipoglicemie.

Subtitlu 2: Cum pot fi consumate coarnele si cat trebuie sa consumam

Coarnele pot fi consumate sub forma de suc, compot, sirop sau chiar sub forma de tinctura. De asemenea, ele sunt excelente ca aditiv pentru salate, budinci si alte preparate culinare. Este important sa nu le consumam in cantitati mari, deoarece excesul poate cauza balonare sau chiar greata. Se recomanda consumul a maximum 5 coarne pe zi pentru a beneficia de proprietatile lor terapeutice si pentru a evita efectele adverse.

Subtitlu 3: Contraindicatii

Desi coarnele sunt benefice pentru sanatate, ele sunt contraindicate persoanelor cu insomnie si celor care se confrunta cu aciditate la stomac. In cazul in care simtim orice fel de disconfort sau efecte adverse dupa consumul de coarne, este recomandat sa consultam medicul pentru a ne asigura ca nu exista niciun risc pentru sanatatea noastra.

In concluzie, coarnele sunt o sursa excelenta de vitamine si minerale care ne pot ajuta sa ne intarim organismul si sa ne protejam de neplacerile venite odata cu anotimpul rece. Consumul lor regulat poate avea o multitudine de beneficii pentru sanatate si poate imbunatati starea noastra generala de bine. Este important sa le consumam moderat si sa ne asiguram ca nu exista niciun risc pentru sanatatea noastra.

[/read]