Sănătatea și buna dispoziție sunt elemente de bază pe timpul verii, iar ceea ce mâncăm joacă un rol important în atingerea acestor obiective. În sezonul cald, alimentația se bazează pe crudități, legume și fructe proaspete, care oferă organismului toți nutrienții necesari. O combinație alimentară preferată de români în timpul verii este brânza cu roșii, însă cât de sănătoasă este această opțiune?

[read more]

Potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, brânza cu roșii este o combinație echilibrată, însă trebuie să avem grijă la proporțiile din farfurie. Medicul atrage atenția că brânza îngrașă și recomandă să consumăm maxim 70 de grame din acest aliment. În ceea ce privește roșiile, acestea ar trebui să ocupe 80% din farfurie, pentru a beneficia de toți nutrienții pe care îi oferă.

De asemenea, Mihaela Bilic recomandă să adăugăm și o felie de pâine la această combinație alimentară. Pâinea este o sursă importantă de glucide și amidon, iar împreună cu brânza și roșiile, oferă organismului toți nutrienții de care are nevoie. Este important să avem grijă la cantitatea de pâine consumată, însă, întrucât aceasta poate avea un conținut ridicat de calorii.

Nutriționistul subliniază faptul că pachetele mici de brânză pe care le găsim în supermarket conțin de fapt 3 porții, ceea ce poate duce la consumul excesiv de brânză și implicit la creșterea în greutate. De aceea, este important să avem grijă la cantitatea de brânză consumată și să ne asigurăm că aceasta ocupă o proporție mică din farfurie.

În concluzie, brânza cu roșii este o opțiune sănătoasă pentru vară, însă trebuie să avem grijă la cantitatea de brânză consumată și să ne asigurăm că roșiile ocupă o proporție mare din farfurie. În plus, recomandarea nutriționistului este să adăugăm și o felie de pâine la această combinație alimentară, pentru a beneficia de toți nutrienții pe care îi oferă.

[/read]