Liderul PNL spune că nu există o fundamentare puternică pentru această decizie. El a solicitat Guvernului să se mai gândească la această măsură. El dă exemplu faptului că atunci când se afla la conducerea Executivului și a decis să închidă evenimentele, nunți, botezuri, mese festive, a luat decizia în urma unor analize pe care le-a avut din anchetele epidemiologice care stabileau că aceste evenimente erau prima cauză a răspândirii virusului.

El explică faptul că orice măsură de protecție sanitară care presupune o anumită restricție trebuie să aibă la bază o fundamentare. El spune că știe cine a propus această măsură și nu a văzut în spatele acesteia și fundamentarea.

Ludovic Orban: Nu mi-e frică de nimic

Ludovic Orban a anunțat că a decis să candideze pentru un nou mandat în fruntea Partidului Național Liberal. În ceea ce privește faptul că și Florin Cîțu va candida pentru această funcție, Orban spune că nu îi este frică de nimic, fiindcă cunoaște foarte bine situația în care se află partidul. El spune că este democrație, oricine poate candida pe funcția de lider al PNL, să vină cu o viziune, un program.

Complet neașteptat! Ludovic Orban le dă peste nas autorităților! Cu ce restricție nu este de acord premierul

Întrebat în ce relații se află cu premierul actual, Orban a spus clar că în relații foarte bune.

Cum se înțelege Ludovic Orban cu Florin Cîțu

„Chiar dacă de patru luni se încearcă să apară, ba pe surse, ba pe alte tipuri manipulatorii să se lanseze informaţii despre: unu, candidatura lui Florin Cîţu la şefia partidului, domnul Cîţu nu a anunţat până acum că va candida, cu toate acestea am fost întrebat de 200 de ori dacă mă tem de el sau ce părere am de candidatura domnului Cîţu. Nu-mi place să dau declaraţii decât pe certitudini, nu pe supoziţii”, a afirmat Orban.

Întrebat, de asemenea, când va avea loc congresul PNL, șeful Camerei Deputaților a spus că totul depinde de situația epidemiologică . Prevederile statutare arată că alegeri interne în formațiuni se desfășoară în anul de după alegerile parlamentare.

Când va avea loc Congresul Național al PNL

„Alegeri întâi în organizaţiile locale (…), sunt urmate de conferinţele judeţene şi apoi congresul. Dacă situaţia epidemiologică ne va permite să organizăm toate acestea… vă daţi seama, e un festival al democraţiei în care se aleg toţi liderii locali, judeţeni şi naţionali”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban a condus anul trecut Guvernul României, în plină pandemie de coronavirus. La alegerile parlamentare desfășurate în toamna anului 2020, PNL a pierdut în fața social-democraților, motiv pentru care Ludovic Orban a decis să își dea demisia din fruntea Guvernului. Pentru o perioadă de timp premier interimar a fost Nicolae Ciucă, iar apoi în fruntea Executivului a venit actualul premier, Ludovic Orban.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<