Coreea de Sud spera la amanarea tarifelor prin negocieri cu SUA

Coreea de Sud își propune să amâne implementarea tarifelor în contextul negocierilor cu Statele Unite, conform declarațiilor ministrului de Finanțe, Choi Sang-mok. În speranța de a reduce incertitudinile cu care se confruntă întreprinderile țării pe piața globală, Seulul vizează cooperarea cu americanii în domenii de interes reciproc, precum construcția navală și energia.
Implementarea tarifelor și impactul asupra economiei
Președintele american Donald Trump a impus tarife „reciproce” de 25 % la începutul acestei luni, vizând zeci de țări cu taxe de import de până la 49%. Coreea de Sud, a patra cea mai mare economie din Asia, se numără printre țările afectate. Deși Trump a amânat punerea în aplicare a acestora cu 90 de zile, a menținut un tarif general de 10% pentru toate importurile de bunuri și a majorat taxele asupra Chinei.
„Din perspectiva interesului nostru național, ideea este să negociem cât mai mult posibil și să încheiem sub noul guvern”, a declarat Choi Sang-mok.
Cooperarea cu Statele Unite și alegerile viitoare
În timp ce Coreea de Sud se pregătește să aleagă un nou președinte, în cadrul alegerilor anticipate din 3 iunie, guvernul interimar al țării a colaborat cu înalți funcționari ai administrației americane. Emisarul comercial de top al Coreei de Sud s-a întâlnit cu reprezentantul comercial al SUA, Jamieson Greer, pentru a discuta despre reducerea tarifelor. Surse citate de Reuters au declarat că Ministrul Comerțului și Industriei, Ahn Duk-geun, ar putea călători la Washington săptămâna viitoare pentru discuții suplimentare. Acest lucru înseamnă că munca de negociere a unui acord comercial pentru a răspunde afirmațiilor președintelui american, privind comerțul neloial, va reveni unui nou președinte sud-coreean, care va prelua funcția imediat după votul din 3 iunie. Pauza tarifară nu se aplică însă taxei de 25% pe care Trump a impus-o pe oțel și aluminiu, precum și pe vehicule, în contextul în care Coreea de Sud este unul dintre principalii exportatori mondiali de automobile și oțel către Statele Unite.
Conținutul publicat pe ziareonline.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨