Cornurile de casa cu gem conform acestei retete sunt aerisite si foarte moi, aluatul este ca puful, iar gatitul este simplu si foarte usor. Rulourile pot fi clasificate ca retete slabe, deoarece reteta nu contine produse de origine animala.
Ingrediente si mod de preparare
Pentru a pregati aceste delicioase cornuri cu gem aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
Reclamă
- Faina – 500 g + 50 g pentru lucrul cu aluatul
- Drojdie proaspata- 50 g
- Ulei vegetal rafinat – 50 g + 2 linguri pentru ungerea hartiei de copt
- Zahar – 50 g
- Apa – 250 ml
- Gem (prune, visine, caise etc.) sau marmelada- cat este necesar
- Zahar pudra – 2 linguri
Mod de preparare:
- Pregatiti produsele necesare pentru a face cornuri slabe cu gem.
- Incalziti 100 ml de apa, nu o fierbeti.
- Se dizolva zaharul in apa fierbinte si se amesteca cu apa la temperatura camerei.
- Se adauga drojdia, uleiul vegetal si se adauga treptat faina cernuta.
- Framantati aluatul, il impartiti in trei parti.
- Presarati faina pe suprafata de lucru, intindeti un cerc gros de 0,6-0,8 cm din fiecare parte a aluatului.
- Taiati fiecare cerc in 8 segmente.
- Puneti gem sau marmelada pe partea larga a fiecarui segment si incepeti sa formate cornurile.
Gatire si servire
Dupa ce ati format cornurile, le puneti pe o foaie de copt acoperita cu hartie de copt unsa cu ulei. Lasati cornurile sa creasca timp de 20-25 de minute, apoi trimiteti-le la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 25-30 de minute. La final, presarati cu zahar pudra si savurati aceste delicatese alaturi de cei dragi.
Sa aveti pofta!