Pandemia de coronavirus fave ravagii în Brazilia, acolo unde sistemul medical s-a prăbușit și nu mai face față cazurilor uriașe de infectare. De-a lungul anului în cre toate țările s-au luptat să combată virusul ucigaș, președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a minimalizat periculozitatea virusului Sars-CoV-2. Deși a fost aspru criticat, oficialul a mers pe drumul său, neascultând de nimeni, ajungând ca țara să fie prăbușită și brazilienii să moară pe capete.

Jair Bolsonaro nu crede în Covid-19

Deși a fost și el infectat, chiar de două ori, președintele a negat existența virusului. Ulterior, fiind criticat aspru, el a trecut la demiteri de miniștri, dar și schimbarea forțelor armatei, forțelor aeriene și marinei.

Această țară deja a depășit pragul de 4.000 de decese zilnice cauzate de coronavirus, la puțin de peste două săptămâni după ce au fost raportate pentru prima dată de la apariția virusului peste 3.000 de noi decese înregistrate într-o singură zi.

Conform DPA, cifrele furnizate marți de Ministerul Sănătății din Brazilia au arătat că 4.195 de persoane au murit într-o singură zi. Astfel, de la debutul pandemiei de coronavirus, decembrie 2019 în China, și ulterior răspândirea lui pe tot globul, Brazilia a înregistrat 336.947 de decese. De asemenea, au fost infectate peste 13 milioane de persoane.

Covid-19 a DISTRUS această țară! Sistemul medical este la pământ: Nu mai sunt medicamente pentru pacienții infectați

Covid-19 distruge Brazilia!

Sistemul sanitar din această țară nu mai face față numărului mare de infectări, însă nici acest lucru nu îl face pe președintele Bolsonaro să facă un pas în spate. De asemenea, tratamentele pentru cei infectați, inclusiv intubația, se vor termina în curând.

De asemenea, președintele Jair Bolsonaro nu crede în eficacitatea vaccinurilor. Din această cauză, dar și din cauza modului în care a „gestionat” criza sanitară, oficialul se confruntă cu foarte multe critici. El a înlocuit recent șase miniștri, dar a eliberat din posturi și șefi ai armatei, ai forțelor aeriene și ai marinei.

Președintele Braziliei, către cetățeni: Câtă vreme o să vă mai văitați?

Mai mult, oficialul le-a spus concetățenilor și alegătorilor săi în urmă cu o lună să nu se mai plângă din cauza coronavirusului.

”Nu vă mai plângeți. Câtă vreme o să vă mai văitați? Câtă vreme veți mai sta acasă cu totul închis? Nu mai putem așa. Regretăm decesele, dar avem nevoie de o soluție”, a spus Jair Bolsonaro în cadrul unui eveniment.