Oamenii din zonele rurale sunt cei care nu înțeleg rostul vaccinului, sau poate că nu au fost îndeajuns informați astfel încât să fie hotărâți să se vaccineze. În acest context, gazetarul Cristian Tudor Popescu a dat o soluție pentru convingerea oamenilor de la sate să se imunizeze.

Oamenii se vor „culca pe o ureche”

CTP spune că în acest moment ne aflăm în faza pandemiei de coronavirus în care cazurile de infectare a scăzut considerabil, precizând că nu mai există niciun județ în scenariul verde. Acum are loc un lucru care provoacă îngrijorări. Mai exact, fiindcă numărul de infectări încep să scadă, lumea se va demobiliza și, chiar dacă se fac maratoane de vaccinare și oamenii vin și se vaccinează, rata de imunizare este în continuă scădere. Din acest motiv autoritățile vor să înceapă vaccinare adolescenților.

Reticența în ceea ce privește vaccinarea copiilor de peste 12 ani este oricum mai mare decât cea în cazul adulților, a mai spus gazetarul, fiindcă un părinte mai degrabă acceptă să se vaccineze el decât să își vaccineze copilul.

Un părinte preferă să se vaccineze el, decât să își vaccineze copilul

„Aici temerea, reticența, poate să fie mai mare și cred că rata de vaccinare la nivelul ăsta, al copiilor și al adolescenților, va fi considerabil sensibil mai mică decât în cazul adulților.”

Gazetarul a vorbit din nou despre nevoia de vaccinare a oamenilor din zonele rurale. Aici, imunizarea merge foarte greu, motiv pentru care CTP a propus o soluție pentru autorități pentru a-i motiva pe toți cei de la țară să se vaccineze: bani. Mai clar, pentru ca oamenii să se vaccineze, ar trebui ca autoritățile să le dea bani, să fie plătiți la fel cum sunt plătiți cei care donează sânge, nu neapărat cu bani, ci cu bonuri de masă, sau zile libere.

CTP a găsit soluția! Cum pot autoritățile să îi convingă pe oamenii de la sate să se vaccineze?

„Poți să le dai bani, omul să fie plătit să vină să se vaccineze. Deci, nu să se introducă vaccinul plătit, ci dimpotrivă, să fie recompensați oamenii pentru a se vaccina”, informează europafm.ro

Campania de vaccinare

De la debutul campaniei de vaccinare, 27 decembrie 2020, s-au imunizat împotriva coronavirusului peste 4.300.000 de oameni. La un număr atât de mare de oameni vaccinați au fost doar 16.081 de reacții adverse. În ultimele 24 de ore, de exemplu, au fost vaccinate 64.133 de persoane, deși autoritățile voiau să ajungă la un număr de peste 100.000 de oameni imunizați.