Baclava, desertul turcesc devenit cunoscut și apreciat în întreaga lume, este o adevărată delicatesă ce se bucură de popularitate în rândul iubitorilor de dulce. Dar cum se prepară Baclavaua de casă perfectă? Descoperă rețeta autentică, simplă și delicioasă mai jos!

Ingrediente și mod de preparare

Pentru a pregăti Baclavaua perfectă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Reclamă

  • un pachet foi de placintă
  • 150 g unt
  • 250 g miez de nucă
  • o linguriță scorțișoară
  • 250 g miere
  • 300 ml apă
  • 200 g zahăr
  • o linguriță esență de vanilie
  • o linguriță esență de rom

Pentru a obține rezultatul dorit, începe prin împărțirea foilor de plăcintă în trei părți egale. Mărunțește miezul de nucă și amestecă-l cu scorțișoara. Topiește untul până devine lichid.

Într-o tavă de copt, așează o primă foaie de plăcintă, unge-o cu unt, adaugă următoarea foaie și continuă acest proces până se termină prima treime de foi. Adaugă jumătate din cantitatea de nucă amestecată cu scorțișoară. Așează peste nucă a doua treime de foi și repetă operațiunea de ungere.

Preparare și servire

Presară a doua jumătate de nucă măcinată peste foi și acoperă cu ultima treime de foi unse. Acoperă tava pentru a evita uscarea foilor și las-o la frigider pentru 30-45 de minute. Între timp, preîncălzește cuptorul și scoate tava de la frigider, apoi porționează baclavaua în forme de romb sau pătrate, după preferință. Dă la cuptor pentru 25 de minute, până se rumenește.

Pe foc mic, fierbe un sirop din apă și zahăr. După ce a fiert, adaugă mierea, mai lasă un clocot, apoi introdu esențele. Toarnă siropul fierbinte peste baclavaua proaspăt scoasă din cuptor. Lasă desertul să se răcească, apoi când ajunge la temperatura camerei, pune-l la rece. Poftă bună!