Daca esti un iubitor al dulciurilor si vrei sa incerci ceva nou in bucatarie, iti prezentam reteta completa pentru a pregati baclavaua perfecta. Acest desert turcesc este apreciat pentru gustul sau delicios si textura crocanta, fiind perfect pentru a impresiona la orice eveniment sau doar pentru a te rasfata cu ceva dulce.

Ingrediente de care ai nevoie

Pentru a pregati baclavaua perfecta vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

Reclamă

  • un pachet foi de placinta
  • 150 g unt
  • 250 g miez de nuca
  • o lingurita scorţisoara
  • 250 g miere
  • 300 ml apă
  • 200 g zahar
  • o lingurita esenţa de vanilie
  • o lingurita esenţa rom

Mod de preparare pas cu pas

Pentru a incepe prepararea baclavalei, urmeaza acesti pasi simpli:

  1. Imparte foile de placinta in trei parti egale.
  2. Macina miezul de nuca si amesteca-l cu scorţisoara.
  3. Topeste untul pana devine lichid.
  4. In tava de copt, pune o prima foaie de placinta, unge-o cu unt si adauga urmatoarea foaie, repetand acest proces pana se termina prima treime de foi.
  5. Adauga jumatate din cantitatea de nuci amestecate cu scorţisoara.
  6. Aseaza peste nuci a doua treime de foi si repeta operatiunea de ungere.
  7. Presara a doua jumatate de nuci macinate si acopera cu ultima treime de foi unse.
  8. Acopera tava si da la frigider 30-45 de minute.
  9. Aprinde cuptorul, scoate tava de la frigider si porționeaza baclavaua in forma de romb sau patrate.
  10. Da la cuptor 25 de minute, pana se rumeneste.
  11. Fierbe un sirop din apa si zahar la foc mic. Dupa ce a fiert, adauga mierea, da un clocot si la final esentele.
  12. Toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.
  13. Lasa sa se raceasca, apoi refrigereaza.

Cu aceasta reteta simpla si delicioasa, vei putea bucura papilele gustative ale celor dragi cu un desert rafinat si gustos. Urmeaza pasii cu atentie si vei fi rasplatit cu o baclava perfecta, care va deveni cu siguranta un desert preferat in casa ta. Pofta buna!