Cum afli dacă mobilul este urmărit de altă persoană. Un indiciu neglijat până acum te poate ajuta să descoperi adevărul.

Cum îţi dai seama dacă telefonul tău este spionat. Un detaliu ignorat de mulţi te poate avertiza. Este vorba de o funcție adaugată de către dezvoltatorii de la Google care te anunță dacă cineva îți accesează mobilul.

Cum afli dacă mobilul este urmărit de altă persoană. Un indiciu neglijat până acum te poate ajuta să descoperi adevărul

În cazul în care în partea dreaptă a telefonului apare un simbol cu microfonul sau camera pornită înseamnă că cineva urmărește tot ce faci. Această caracteristică a fost introdusă anul trecut și te ajută enorm

Conform The Sun, modificarea este similară cu cea de la iPhone. Actualizarea software-ului Android 12 a fost realizată în octombrie 2021 pe telefoanele din întreaga lume.

Simbolul în cauză se aprinde atunci când deschideți aplicația pentru cameră sau când doriți să înregistrați un mesaj vocal WhatsApp. Principalul actualizării din 2021 este protejarea de aplicațiile nesigure care înregistrează fără știrea ta.

Indicatorul care te avertizează că ești urmărit va apărea sub forma unei pictograme în colțul din dreapta sus a ecranului. Apare o pictogramă pentru fiecare aplicație accesată.

Ce este de făcut într-o asemenea situație

Pentru a interzice urmărirea aplicațiilor de pe telefonul mobil trebuie să ții cont de câteva aspecte. Unul dintre lucrurile pe care le ai de făcut într-o asemenea situație este verificarea istoricului aplicațiilor care s-au folosit de cameră, microfon sau locație.

De asemenea, utilizatorii trebuie să verifice și să vadă dacă au fost activate alte funcții. Acest lucru se face intrând la Setări, apoi la Confidențialitate și urmând pașii necesari de la tabloul de bord.

Pentru un sentiment de siguranță, se pot dezactiva complet microfonul și camera din Setările rapide. Instagram este una dintre aplicațiile care se folosește de cameră cel mai frecvent.

Mai mult decât atât, dacă detectați o aplicație neobișnuită folosind camera este încă un indiciu că cineva vă urmărește toate mișcările

Din păcate, specialiștii cibernetici spun că au fost descoperite numeroase aplicații care accesează necorespunzător camera de pe telefoanele Android.