Cultivarea roșiilor poate fi o activitate aparent simplă, dar, în realitate, există multe lucruri pe care trebuie să le cunoști înainte de a începe să te ocupi de această activitate. Cu toate acestea, există numeroase trucuri care te pot ajuta să obții o recoltă bogată de roșii. Unul dintre aceste trucuri implică utilizarea bicarbonatului de sodiu și a apei, care te poate ajuta să scapi de problemele cu nivelul de acid din sol și să previi apariția fungilor.

[read more]

Cum să prepari soluția cu bicarbonat de sodiu

Pentru a pregăti soluția cu bicarbonat de sodiu, ai nevoie de o lingură de bicarbonat de sodiu pe litru de apă. Amestecă bine până când bicarbonatul se dizolvă complet. Este important să aplici soluția seara, după apusul soarelui și să eviți să o aplici chiar înainte de o ploaie.

De asemenea, este indicat să stropești solul din jurul plantelor. Prin pulverizarea cu o soluție de bicarbonat de sodiu pe plantele de roșii, suprafața va deveni mai alcalină, creând un mediu nepotrivit pentru dezvoltarea bolilor.

Pentru a preveni bolile fungice, trebuie să aplici spray-ul cu bicarbonat de sodiu pentru roșii la fiecare șapte până la 14 zile sau după fiecare ploaie, până când nivelul de umiditate nu mai favorizează infecțiile. Înainte de pulverizare, îndepărtați frunzișul infectat.

Cum să plantezi roșiile

Roșiile preferă căldura, așa că plantați-le la sfârșitul primăverii sau la începutul verii. Este important să le plantezi adânc în sol, pentru a le ajuta să dezvolte rădăcini suplimentare care să absoarbă mai mulți nutrienți și mai multă apă.

Pentru a încuraja un sistem radicular sănătos, udați rar, dar profund, mai degrabă decât zilnic și ușor. Fertilizează plantele la fiecare 4 până la 6 săptămâni pentru a le menține hrănite în mod constant și capabile să producă roșii suculente toată vara.

Concluzie

Cultivarea roșiilor poate fi o activitate satisfăcătoare și productivă, dar trebuie să cunoști câteva trucuri pentru a obține o recoltă bogată. Utilizarea bicarbonatului de sodiu și a apei este unul dintre aceste trucuri, care te poate ajuta să reduci nivelul de acid din sol și să previi apariția fungilor. În plus, asigură-te că plantezi roșiile adânc în sol și le hrănești constant pentru a obține cele mai bune rezultate.

[/read]