Excursiile la munte pot fi provocatoare şi chiar neprietenoase cu maşina ta dacă nu o pregăteşti corespunzător înainte. Dacă eşti un veşnic explorator şi vrei să te bucuri în continuare de excursiile la munte şi să îţi păstrezi în acelaşi timp autoturismul în cea mai bună stare, îţi voi prezenta câteva aspecte de care să ţii cont la următoarea ta escapadă prin natură. 

Iată 3 sfaturi utile pentru o vacanță fără probleme:

  • Fă-ţi un traseu de acasă

Este foarte important să ştii pe unde vei merge, să îţi faci un itinerar din timp, astfel te poti gândi înaintea plecării care sunt lucrurile de care vei avea nevoie. Foarte multe zone montane permit urcarea cu maşina până într-un anumit punct, iar de acolo poţi face o drumeţie fie pe jos, fie cu bicicleta. Dacă optezi pentru varianta a doua, ar fi util să vezi un top al suporturilor de bicicletă pentru a putea alege cea mai fiabilă variantă pentru maşina ta, în cazul în care nu deţii deja unul. Transportarea bicicletelor cu maşina poate fi o bătaie de cap dacă nu ai accesoriile potrivite, iar o variantă improvizată nu îţi va garanta că ajungi cu bine la destinaţia dorită.

  • Echipează maşina cu accesoriile potrivite pentru a-i proteja suprafeţele 

Echiparea automobilului ar trebui realizată în prealabil tocmai pentru a preîntâmpina orice posibilă problemă ar putea interveni pe traseu. Fie că vorbim de scuturi pentru motor sau covoraşe pentru interiorul maşinii, e important să alegi variante de produse calitative. Dacă eşti în căutarea acestui tip de accesorii pentru propriul automobil descoperă produsele de pe AutoGedal cu care îți poţi proteja atât interiorul, cât şi exteriorul maşinii în tot felul de condiţii meteorologice – ploi abundente, ninsori cu vânt puternic ş.a. – sau pe diverse tipuri de teren. Adiţional, ar trebui să incluzi în chitul tău pentru plecat la munte şi un cârlig de remorcare alături de un set de lanţuri antiderapante.

  • Asigură-te că ai anvelopele potrivite sezonului în care te afli

Anvelopele sunt un aspect de bază atunci când vrei să porneşti într-o vacanţă la munte cu maşina proprie. De aceea, este esenţial să te asiguri că ai anvelopele potrivite sezonului în curs. Acest aspect trebuie urmărit mai ales la trecerea dintr-un anotimp în altul, când condiţiile meteorologice pot fi imprevizibile. De asemenea, ar fi bine să incluzi şi o verificare a presiunii roţilor tale, fie că apelezi la un service auto sau realizezi singur această operaţiune. O vacanţă la munte implică şi câteva bagaje mai mult sau mai puţin voluminoase şi grele, prin urmare trebuie să te asiguri că ai o presiune optimă pentru a nu risca dezumflarea anvelopelor într-un moment nepotrivit.

Aşadar, dacă ai planuri pentru o excursie la munte în viitorul apropiat ar fi bine să ai în vedere şi cele trei aspecte prezentate anterior pentru un plus de siguranţă a maşinii. Iar dacă le bifezi pe toate vei avea cu siguranţă o vacanţă relaxantă în care vei spune “Adio!” grijilor cu privire la ce s-ar putea întâmpla cu maşina ta.

Sursă foto: pexels.com


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<