Slanina este un aliment traditional romanesc, care face parte din cultura noastra culinara de secole. In aceasta reteta, va prezentam cum puteti prepara cea mai gustoasa slanina, dupa rețeta bunicii. Renuntati la slanina afumata din magazine si incercati acest deliciu de casa natural, care va va incanta papilele gustative si va va aduce aminte de gustul autentic al mancarurilor preparate acasa.
Reteta pentru cea mai gustoasa slanina
Slanina, un aperitiv delicios, poate fi preparata foarte usor acasa, cu ingrediente simple si accesibile. Iata de ce aveti nevoie pentru a pregati aceasta delicatesa:
Reclamă
- 1 kg de slanina cu straturi de carne
- 2 căpățâni de usturoi
- 3 linguri de piper negru măcinat
Mod de preparare
- Incepeti prin pregatirea saramurii. Intr-o cratita, amestecati toate ingredientele pentru saramura si puneti cratita pe foc. Lasati saramura sa fiarba.
- Spalati bine slanina si uscati-o cu un prosop de hartie. Taiati slanina in doua bucati mai mici.
- Asezati slanina in cratita cu saramura si fierbeti-o la foc moderat timp de 25 de minute.
Aceasta reteta simpla si gustosa va va surprinde cu aroma si savoarea ei autentica. Slanina preparata dupa rețeta bunicii este un deliciu pe care nu trebuie sa-l ratati.
Pentru a completa gustul si aromele, puteti servi slanina alaturi de ceapa murata, castraveti murati sau o salata proaspata de sezon. Incercati aceasta reteta acasa si bucurati-va de un aperitiv traditional romanesc, care va aduce un strop de nostalgie si traditie in meniul dumneavoastra.