Medicul Radu Țincu, specialist ATI, a spus că ratarea țintei de 5 milioane de persoane vaccinate până la data de 1 iunie este cauzată de lipsa unei campanii de comunicare suficient de bune. Pe de altă parte, medicul a explicat că nu este cazul să ne panicăm și să credem că toată campania de vaccinare este un eșec, fiindcă ținta este doar o bornă intermediară.

De ce s-a ratat ținta de vaccinare

Dincolo de aceste borne intermediare, spune medicul, din punct de vedere medical și epidemiologic trebuie să știm un lucru important. Pentru a putea controla această pandemie de coronavirus este nevoie de o imunizare colectivă care să depășească 65-70% din populația țării.

Conform specialistului, acest obiectiv este important de obținut până în toamnă.

„Cum se va merge de la o lună la alta? Autoritățile trebuie să își regleze atât campania de informare,  atât campania de mobilizare a populației în funcție de aceste rezultate intermediare”, a  declarat medicul Radu Țincu.

Autoritățile s-au bazat pe numărul celor care s-au bazat prin boală

În ceea ce privește măsurile de relaxare, dincolo de persoanele care sunt vaccinate și care au o imunitate post-vaccinală, sunt și oamenii care au trecut deja prin boală. Autoritățile s-au bazat foarte mult și pe această categorie și pe acest procent de persoane care au trecut prin boală. Dacă cumulăm aceste două categorii cu siguranță avem acel prag de 5 milioane de persoane imunizate, spune medicul.

Cum se poate controla pandemia de coronavirus? Greșelile autorităților în campania de vaccinare

Momentan nu se știe cu exactitate numărul persoanelor care au trecut prin boală, iar în acest caz autoritățile estimează care ar fi procentul de populație care au anticorpi după ce s-au vindecat de coronavirus. Pentru  fi sigure că măsurile de relaxare sunt implementate corect, este nevoie de cei care sunt vaccinați, fiindcă doar în cazul lor este sigur că au anticorpi post-Covid-19.

Situația pandemiei de coronvirus

Până în prezent, de la începutul pandemiei de coronavirus, au fost raportate 1.007.978 de persoane infectate cu coronavirus. Dintre acestea, 1.040.527 de pacienți au fost declarați  vindecați. Din păcate, virusul a luat și vieți. Mai clar, de la debutul pandemiei de coronavirus au murit 30.353 de persoane diagnosticate cu virusul mortal.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<