Un cutremur extrem de puternic a avut loc în Turcia astăzi.

Seismul a provocat o mulțime de pagube și panică în rândul oamenilor, care acum sunt complet disperați. Numărul victimelor este extrem de mare și se pare că bilanțul crește de la o oră la alta.

Cutremur puternic în Turcia

Un cutremur cu magnitudinea de 5.9 grade a avut loc vestul Turciei miercuri dimineaţa, provocând o mulțime de pagube. Seismul s-a resimțit la Istanbul și a fost urmat de mai multe replici și oamenii se tem că ar mai putea avea loc alte reprize.

Cutremurul s-a resimțit puternic și în Istanbul, aflat la 200 km depărtare de epicentru. Autoritățile naționale au declarat că seismul a avut o magnitudine de 5,9, ceva mai mic decât cel din 2020, de 6.1, dar la fel de periculos.

Potrivit AFP, cel puţin 22 de persoane au fost rănite, dar anumite surse spun că ar fi vorba de peste 35 de victime, iar bilanțul nu este unul clar. Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a anunțat pe Twitter că 35 de persoane au fost rănite, dintre care 32 în Duzce, una în Istanbul și celelalte două în provinciile învecinate Bolu și Zonguldak.

De asemenea, în trafic au avut loc o mulțime de accidente din cauza panicii, una dintre ele chiar sărind de la balcon de frică. Mai exact, mai multe maşini s-au ciocnit puternic în momentul în care pământul a început să se clatine. Oameni fugeau pe străzi și mulți dintre ei nu au știut cum să acționeze.

Cutremurul s-a produs dimineața și oamenii au ieșit în stradă disperați, cu pături pe ei, făcând focuri pentru a se încălzi. Autoritățile sunt în alertă și, pentru moment, vor să afle unde este nevoie de ajutor și care este situația oamenilor