După demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, între PNL și Alianța USR-PLUS a pornit un război care părea că nu avea sfârșit. Fiind furioși pentru faptul că premierul nu s-a consultat cu ei înainte de a-l demite pe Voiculescu, cei din USR-PLUS au decis să își retragă sprijinul politic pentru susținerea în funcția de premier al lui Cîțu. Mai mult, ei voiau să rămână în coaliția de guvernare numai dacă Florin Cîțu demisiona de la conducerea Executivului.

Cum se înțelege Dan Barna cu Florin Cîțu

Între timp, după mai multe serii de negocieri, se pare că cei din coaliția de guvernare au ajuns la un numitor comun. Dan Barna a vorbit despre relația pe care o are cu Florin Cîțu și a precizat că aceasta este „foarte bună”. Ei au ajuns la această bună colaborare în urma unor discuții care au durat două zile. În cadrul acestor discuții, spune Dan Barna, coaliția a fost așezată pe baze mai funcționale și mai solide.

Acea perioadă de după demiterea lui Vlad Voiculescu a fost una dificilă, spune Dan Barna, însă „am avut maturitatea să-l depășim și suntem pe o logică de construcție și consolidare a încrederii”, a mai spus vicepremierul.

Dan Barna a spus adevărul! Care este de fapt relația dintre el și premierul Florin Cîțu, după criza din coaliție

Ce spune Dan Barna despre criza care a avut loc în coaliția de guvernare

Întrebat dacă a exagerat atunci când a afirmat că coaliția de guvernare nu mai poate funcționa cu Florin Cîțu la conducere, vicepremierul Dan Barna a declarat că la acel moment era poziția asumată și corectă. Vicepremierul a mai declarat că în cadrul acelor discuții s-a găsit o variantă prin care coaliția de guvernare a decis să meargă mai departe.

„La momentul respectiv era poziția corectă pentru că și modalitatea în care s-a întâmplat demiterea colegului nostru Vlad Voiculescu a fost una care nu se potrivea cu spiritul unei coaliții”, a mai spus Barna.

Dan Barna a mai declarat că noul acord stabilit între partenerii de coaliția stabilește foarte clar că este necesar un dialog anterior și la eventuale decizii atât de drastice, cum a fost demiterea lui Vlad Voiculescu, să se ajungă atunci când toți partenerii din coaliție și-au exprimat punctul de vedere.