Peste jumătate dintre adulţii din Statele Unite ale Americii (SUA) au fost imunizați împotriva Covid – 19. Ultimele date prezentate de Casa Albă arată că arată că SUA se apropie vertiginos de imunitatea de turmă.

Mai mult de jumătate din adulții care trăiesc în America au fost imunizați anti – coronavirus. Președintele american Joe Biden și-a propus ca până în data de 4 iulie 2021, când este marcată și Ziua Națională a SUA, rata de vaccinare să ajungă la 70%.

Conform Reuters, autoritățile americane mai au la dispoziție șase săptămâni pentru a atinge imunitatea de grup, dacă se va ține cont de cerințele președintelui american.

Campania de imunizare în masa a populației din Statele Unite ale Americii (SUA) se desfășoară într-un ritm destul de alert.

Datorită succesului campaniei de vaccinare din Statele Unite ale Americii (SUA), numărul cazurilor de infectări cu Covid – 19 a început să scadă. Epidemia de coronavirus din această țară a intrat pe un trend descendent.

Epidemia de coronavirus în SUA

Statele Unite ale Americii (SUA) înregistrează o medie zilnică de circa 22 000 de cazuri de îmbolnăviri cu Covid – 19, această cifră fiind cea mai mică din ultimele luni.

Potrivit datelor Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, campania de vaccinare din Statele Unite ale Americii (SUA) s-a extins și în rândul copiilor. Inclusiv persoanele care au împlinit vârsta minimă de 12 ani se pot vaccina anti – Covid – 19 cu serul produs de Pfizer / BioNTech. Un alt ser care ar putea fi utilizat pentru imunizarea copiilor va fi cel produs de compania Moderna.

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, în Statele Unite ale Americii (SUA). o țară care numără o populație de 328,2 milioane de locuitori, au fost înregistrate 33 947 189 de cazuri de infectări cu Covid – 19. Bilanțul deceselor în rândul pacienților diagnosticați cu această boală a ajuns la 605 208.  Din totalul pacienților depistați cu această boală, 27 606 442 s-au vindecat.

Date oficiale! Peste jumătate dintre adulți s-au vaccinat anti-coronavirus