Ieri, la dezbaterea bugetului pe 2021, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a avut o ieșire nervoasă, spunând că este sătul de acuzațiile premierului Florin Cîțu conform cărora PSD fură. În acest context, Ciolacu a declarat că tată lui avea o vorbă „După ce că ești prost, mai pui și frână!”.

Marcel Ciolacu: Nu poți să vii încontinuu cu această placă

Liderul social-democrat spune că nu consideră că l-a insultat pe premier.

„Nu poți să vii încontinuu cu această placă: hoților. Și l-am întrebat: te referi la președintele vostru de la Iași, de la Piatra Neamț? Noi ne-am strâns la Parlament nu să vorbim de hoți, locul hoților e la pușcărie. Ai venit în Parlament să susții bugetul”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat în legătură cu declarația făcută, Marcel Ciolacu a spus că este vorba tatălui său, iar dacă premierul Cîțu se consideră în logica tatălui liderului social-democrat, atunci este o insultă.

Scandal monstru în Parlament

Totul a început la dezbaterea bugetului pe anul acesta din Parlament. La un moment dat, Marcel Ciolacu a răbufnit și a lansat acuzații foarte dure la adresa liberalilor.

De ce l-a insultat Ciolacu pe Cîțu? Liderul PSD își explică ieșirea nervoasă: Nu poți să vii încontinuu cu această placă

La dezbatere bugetului asigurărilor sociale de stat, liderul PSD, Marcel Ciolacu, și premierul Florin Cîțu și-au aruncat acuzații foarte grave. Deranjat de faptul că liberalul spune tot timpul că social-democrații fură, Ciolacu i-a transmis premierului că schimbe placa, explicându-i în același timp că nu este civilizat că acuze pe cineva de hoție.

Marcel Ciolacu: După ce că ești prost, mai pui și frână

Social-democratului consideră că Florin Cîțu nu are argumente atunci când acuză PSD-ul de fel și fel de lucruri, motiv pentru care jignește și țipă, pentru a acoperi bugetul austerității. Ce este destul de grav este faptul că liderul social-democrat l-a jignit, indirect, pe șeful Executivului, făcându-l „prost”.

„Tatăl meu, dumnezeu să-l ierte, un oltean serios, când întâlnea personaje ca dumneavoastră avea o vorbă: Domnule, după ce că ești prost, mai pui și frână. E civilizație când faci hoț pe cineva?”, a declarat Marcel Ciolacu în Parlament.

Un război continuu între PSD și PNL

De când a venit la conducerea țării, PNL-ul se luptă în continuu cu social-democrații. Ambele partide își aruncă acuzații foarte dure, iar tema principală a scandalului celor două formațiuni politice este legată de furt.

PSD  fost înlăturat de la conducerea Guvernului în momentul în care Viorica Dăncilă a fost dată jos prin moțiune de cenzură. Atunci, la cârma Executivului a venit Ludovic Orban. După o lungă perioadă, la alegerile parlamentare, PNL a pierdut în fața social-democraților, motiv pentru care Ludovic Orban a decis să demisioneze din fruntea Guvernului. Partidele de centru dreapta, PNL, USR-PLUS și UDMR au decis să formeze o coaliție pentru a face majoritate în Parlament. Ulterior, prim-ministru a fost numit Florin Cîțu, cu un Guvern format din cele trei formațiuni politice.