Uneori este bine să crezi în șansa ta și să continui să muncești în ciuda impedimentelor. Pentru că nu se știe niciodată când ai putea să îți împlinești visul.

 A început de jos și nu s-a dat bătută

Iar povestea unei femei dintr-o țară africană, care nu numai că a crezut în șansa sa, dar a ajuns și să fie și deținătoarea unui hotel de cinci stele. Souadou Niang s-a născut într-o țară care nu îi oferă prea multe opțiuni. Cu toate acestea, ea a muncit din greu pentru a reuși. Chiar dacă a început de jos, acest lucru nu a oprit-o să creadă în țelul ei.

Souadou a început să lucrez ca menajeră pentru un hotel de lux din SUA, iar mai apoi, după câțiva ani de muncă a reușit să își deschidă propriul hotel de cinci stele în Senegal. Cu toate că la început a fost nevoită să lucreze în departamentul de curățenie, mai târziu ea a reușit să ajungă în echipa de management a hotelului la care era angajată. Apoi după ce a strâns ceva bani s-a întors înapoi în țară, unde a deschis propria afacere. Și pentru că știa deja cât de greu i-a fost,  de la început a decis ca 80% dintre angajate să fie femeii, pe care chiar ea le-a instruit.

,,Am început cu spălatul toaletelor, astăzi sunt managerul propriului hotel boutique de 5 stele cu 60 de angajați”, a povestit Souadou Niang pentru BBC, citat de Digi24.

Originară din Senegal, mai exact din Dakar,  la 18 ani a plecat la New York. Ea a fost nevoită să muncească pentru a se putea înscrie la școală. Apoi a ajuns să locuiască în Washington DC. Soarta a făcut ca într-o  zi, în timp ce se plimba să treacă prin fața hotelului Ritz-Carlton. Ea a fost foarte impresionată și a decis să întrebe dacă nu cumva există vreun post disponibil. Așa a obținut un loc de muncă ca menajeră.

De la spălat toalete a ajuns să dețină un hotel de cinci stele. Povestea este cu adevărat impresionantă
Foto: BBC

Ea a avansat pe scara ierarhică

Nu numai că a muncit din greu, dar a și continuat să studieze. Iar atunci când și-a încheiat studiile i s-a oferit oportunitatea de a face parte din managementul hotelului. Femeia a povestit că ajuns avanseze treptat în ierarhie.

„Am lucrat 10 ani acolo. După ce mi-am terminat studiile am primit un post în echipa de management și am urcat treptat în ierarhie. Mi-am spus că într-o zi o să mă întorc în țara mea ca să duc acolo luxul și calitatea serviciilor pe care le-am întâlnit acolo”. A mai afirmat ea.

Totuși, în anul 2017, ea a decis că a venit momentul să se întoarcă în țara natală, unde a deschis propriul hotel. Cu toate că începuturile au fost foarte dificile, mai ales că i-a fost greu să găsească finanțare, într-un final a reușit să pună pe picioare hotelul.

Sursa: Digi24