Rudele interpretului de muzică lăutărească, Nelu Ploieșteanu, au anulat înmormântarea. Celebrul artist, care a murit din cauza infecției cu coronavirus, s-a stins din viață pe 2 aprilie. El ar fi trebuit să fie înmormântat astăzi, însă familia a refuzat să ridice trupul neînsuflețit de la morgă, solicitând ca marele interpret să aibă parte de o înmormântare așa cum se cuvinte. Pentru a fi posibil acest lucru, rudele artistului au solicitat un certificat, pe care să scrie că Ploieșteanu nu a fost infectat cu coronavirus atunci când a murit.

Răsturnare de situație în cazul morții lui Nelu Ploieșteanu

Mai mult, rudele bărbatului au făcut o cerere pentru autopsie la procurorul de serviciu din Sectorul 1, care a fost aprobată, conform jurnaliștilor de la cancan.ro. Astfel, trupul neînsuflețit al lui Nelu Ploieșteanu va fi dus la Institutul Național de Medicină Legală. În acest context, înmormântarea artistului va fi amânată până vor ajunge la o concluzie cei de la IML.

În cursul nopții de joi spre vineri, Nelu Ploieșteanu a murit în urma unui stop cardio-respirator. Familia îndrăgitului artist s-a dus vineri dimineață la spital pentru a ridica trupul neînsuflețit al artistului.

Decizie șocantă în cazul morții lui Nelu Ploieșteanu! Familia refuză să ridice trupul neînsuflețit de la morgă! Când va fi înmormântat marele artist

Nelu Ploieșteanu nu credea în coronavirus!

El ar fi luat boala în timpul unei petreceri care a avut loc la începutul lunii martie, conform apropiaților săi. Inițial, el nu a vrut să se interneze în spital fiindcă nu credea în coronavirus, însă a ajuns acolo după gravarea stării de sănătate.

Nelu Ploieșteanu a mai fost de internat o dată din cauza virusului, însă a plecat pe proprie răspundere din spital. Medicii au vrut să îi facă un CT, însă artistul a refuzat, spunând că Covid-19 este doar o simplă răceală. Se pare că această simplă răceală i-a adus moartea, mai ales că interpretul se confrunta cu probleme mari de sănătate la plămâni, dar și la inimă.

Cea care a dat cumplita veste a fost jurnalista Mara Bănică, aceeași persoană cu care familia artistului a comunicat în perioada în care bărbatul a stat internat în spital.

„Speram să nu primesc niciodata vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu şi să-ti Odihnească sufletul în Rai!”, a scris jurnalista pe pagina sa de Facebook.