Un înalt cleric român ortodox, cunsocut pentru faptele și declarațiile controversate, aruncă în spațiul public noi afirmații discriminatorii la adresa femeilor.  Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, este cunoscut pentru opinia publică pentru concepțiile sale radicale despre viață.

Declarații controversate din partea unui reprezentat al bisericii: „Femeia a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”

IPS Teodosie face încă o declarație controversată despre femei, despre care spune că ele au început păcatul lumesc. Clericul este de părere că femeia trece prin dureri atunci când naște pentru că tocmai ea a început păcatul lumesc.

Arhiepiscopul Tomisului spune că dacă femeia nu ar fi păcătuit, atunci când i-ar fi venit vremea să aducă un copil pe lume, nu ar fi trecut prin dureri atât de mari.

În plus de asta, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie mai spune despre femei că sunt pline de slăbiciuni. Acesta ar fi și motivul pentru care, spune Arhiepiscopul Tomisului, femeia nu ar avea roluri importante în biserica.

Arhiepiscopul Tomisului își susține ideea și spune că femeile sunt vinovate de păcat. În opinia sa, femeile și bărbații au alt statut. IPS Teodosie nu consideră că se face o discriminare între femei și bărbați.

„Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia”, a spus IPS Teodosie, conform Digi24.

Mitul creației

Conform mitului creației, Adam și Eva sunt primii oameni de pe planetă creați de Dumnezeu. Pentru că cei doi au încălcat regulile, aceștia ar fi fost alungați din Grădina Raiului.

„Dumnezeu a creat omul și femeia după chipul și asemănarea Sa.”, scrie în Biblie.

Primul creat a fost Adam, ulterior fiind creată din coasta sa și Eva. Femeia ar fi fost prima care ar fi păcătuit, mușcând din măr și lăsându-se ispitită de către Diavol.   Concluzia este că Adam și Eva au păcătuit și au încălcat porunca Divină.