Daca esti un pasionat al gatitului sau pur si simplu vrei sa incerci ceva nou in bucatarie, atunci trebuie sa incerci reteta de bulion de rosii facut in casa. Aceasta reteta este atat de delicioasa incat vei uita de variantele pline de chimicale din supermarket. Mai jos vei gasi toate ingredientele si pasii necesari pentru a prepara un bulion de rosii autentic si savuros.
Reteta delicioasa de bulion de rosii
Pentru a incepe prepararea bulionului de rosii, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
Reclamă
- 5 kg de rosii
- 1 lingura de paprika
- 1/3 lingurita de piper negru
- 1 lingura de zahar
- 1/2 lingura de sare
Pentru inceput, spala bine rosiile, taie-le cotoarele si apoi feliaza-le. Pune-le intr-o cratita si lasa-le sa fiarba timp de 20 de minute. Dupa ce s-au fiert, transfera-le intr-o strecuratoare cu un sit fin pentru a se scurge de surplusul de apa. Apoi foloseste un blender pentru a le pasa.
Adauga apoi condimentele: 1 lingurita de boia de ardei, 1/3 lingurita de piper negru macinat, 1 lingura de zahar si 1/2 lingurita de sare. Mai fierbe compozitia pentru inca 20 pana la 40 de minute pentru a se imbina aromele.
Procesul de sterilizare si depozitare a bulionului
Dupa ce bulionul este gata, pune-l intr-o strecuratoare cu un tifon dublu si lasa-l sa se scurga de lichidul ramas si de excesul de zeama. Daca doresti, poti folosi sucul rezultat pentru conservele de rosii pentru iarna, pentru un gust incredibil de bun.
Ulterior, pune bulionul fierbinte in borcane si sterilizeaza-le timp de 5-10 minute. Strange bine capacele sterile si depoziteaza bulionul in camara sau in beci pentru a-l pastra proaspat pentru mai mult timp.
Aceasta reteta de bulion de rosii de casa este perfecta pentru a adauga un strop de savoare bucatariei tale si pentru a te bucura de gustul autentic al rosiilor proaspete. Nu uita sa experimentezi si sa adaugi propriile tale condimente pentru a personaliza reteta dupa preferintele tale culinare.